Iné športy

Úspech zlatomoraveckých mladých atlétov: V Nitre získali skvelé umiestnenia!

Záver októbra priniesol úspech pre klub AK Zlaté Moravce. Na súťaži Spajkyho krajský pohár v Nitre zabodovali.

Ilustračný obrázok k článku Úspech zlatomoraveckých mladých atlétov: V Nitre získali skvelé umiestnenia!
Zdroj: AK Zlaté Moravce

V sobotu 20. októbra sa v v mestskej športovej hale v Nitre konala súťaž pod názvom Spajkyho krajský pohár, Zúčastnilo sa jej 9 družstiev z nitrianskeho kraja, medzi nimi mali zastúpenie aj Zlatomoravčania z AK Zlaté Moravce. Ako informoval klub, šli od nás dve družstvá zmiešané zo starších a mladších pretekárov.

„Súťažilo sa v šiestich disciplínach, ktoré preverili všestrannosť našich atlétov: skoky v škôlke, prekážková dráha, štafetový beh šprint/slalom, vrh medicinbalom obojručne, skoky cez švihadlo a asi najnáročnejší bol vytrvalostný 3 min. beh,“ informuje klub.

Zlatomoraveckým atlétom sa na pretekoch darilo. „Všetci naši zverenci podali obdivuhodné výkony, pri ktorých ich počas súťaženia povzbudzoval aj maskot Spajky. Naši najmladší atléti sa v silnej konkurencii nestratili a obsadili obdivuhodné 6.miesto. Môžeme povedať, že hoci niektorí mali premiéru na pretekoch, už teraz vieme, že sa nám črtá silné družstvo, ktoré nás určite bude reprezentovať v ďalších podobných súťažiach,“ uviedlo vedenie klubu.

Starším pretekárom sa darilo ešte viac. Domov si odniesli cennú trofej. „Naše prvé družstvo zostavené už z ostrieľaných pretekárov si vybojovalo neuveriteľné 1.miesto, za čo boli odmenení medailami, diplomami a vecnými cenami. Z tohto družstva nám niektorí pretekári už ďalší rok vekovo nebudú spadať do tejto súťaže, preto sa tešíme, že sa rozlúčili takýmto krásnym výkonom,“ okomentoval klub.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM