Adriana Blahová Samospráva

Zimná údržba viazla, ľudia sa šmýkali!

Zimná údržba v Zlatých Moravciach po snehovej nádielke na Mikuláša viazla, aj čo sa týka priechodnosti chodníkov. Neposypané a zľadovatené chodníky nie sú v meste ničím výnimočným.

Ilustračný obrázok k článku Zimná údržba viazla, ľudia sa šmýkali!
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Sneh prekvapil v piatok 6. decembra na sviatok Mikuláša aj Zlatomoravčanov. Niekde ho napadlo 5, inde 10 centimetrov. Deťom priniesol radosť, dospelým v meste ale skomplikoval život.

Čo na to ľudia?

Podľa všeobecne záväzného nariadenia je každý občan povinný si odpratať sneh spred svojho domu do 6.hodiny rannej. Väčšina ľudí to robí, ale občas sa nájdu aj ignoranti. Zamerať sa ale chceme na chodníky, ktoré patria skôr medzi verejné priestranstvá. Verejné priestranstvá využíva väčšina ľudí a malo by byť samozrejmé, že mesto prípadne iná inštitúcia zabezpečí priechodné chodníky. Presvedčili sme sa ale, že na viacerých miestach Zlatých Moraviec je nebezpečné a nepohodlné chodiť pešo po chodníkoch v čase snehovej prikrývky.

Nespokojní boli ľudia zo sídliska v dolnej časti mesta. „Veľmi sa o to nestarajú,“ posťažovala sa mladá žena. Ďalšie dve ženy na otázku, ako sú spokojné s údržbou chodníka, odpovedali jednoznačne: „Hrozné!“ Nespokojných bolo oveľa viac. „Vôbec nie som spokojná. Je to neporiadna práca, chodník je neposypaný,“ posťažovala sa pani Helena z Hviezdoslavovej ulice. „Niečo aj odhrabávali, ale veľmi čudne,“ dodáva študentka Iveta.

Súčasná situácia na chodníkoch

Sneh už nepadal niekoľko dní a predsa je všade udupaný a zľadovatený bez toho, aby sa o to niekto postaral. Na nástupištiach MHD je takisto sneh udupaný. Ulička vedúca do Domu opatrovateľskej služby na Rovňanovej z jednej strany je vyčistená, z druhej pripomína ľadovú plochu. Situáciu sme odfotili v sobotu popoludní (8. 12.). Denne tadiaľ chodí mnoho starých a chorých ľudí. Zľadovatený chodník nie je vôbec bezpečný. Lepšia situácia nie je ani na chodníku vedúcom k Základnej škole na Mojmírovej ulici. Chodník na Kalinčiakovej nie je vôbec poznať. Niekde je kašovitý sneh, po ktorom nebolo jednoduché chodiť nakoľko sa ešte aj šmýkal.

Stav chodníkov v meste.
3
Galéria
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM