Veronika Kalinová Rôzne

Uctiť si pamiatku zosnulých sa dá už aj na diaľku: Zlaté Moravce majú nový virtuálny cintorín

Zlaté Moravce májú zriadený nový virtuálny cintorín. O čo vlastne ide? Zlatomoravčania si môžu cez internet nájsť hrob svojho známeho či príbuzného a uctiť si tak jeho pamiatku. Bonusom je aj napríklad položenie venca či nechanie krátkeho odkazu, a to všetko virtuálne!

Ilustračný obrázok k článku Uctiť si pamiatku zosnulých sa dá už aj na diaľku: Zlaté Moravce majú nový virtuálny cintorín
Zdroj: Webnoviny.sk

Nájsť hrob svojho známeho niekedy robí ťažkosti, hlavne keď si nie sme istí, kde sa vlastne ten-ktorý hrob nachádza. Nájsť hrob zosnulého sa dá už aj z pohodlia domova, a to za pomoci služby virtuálneho cintorína, ktorý je zriadený už aj v našom meste na všetkých troch cintorínoch. Projekt zrealizovala spoločnosť Topset Solution.

Získať sa dajú údaje aj fotografie

Záujemcovia o túto službu si môžu nájsť zomrelých podľa mena a priezviska, prípadne čísla hrobu, pozrieť si polohu hrobov na digitálnej mape cintorína či si prezrieť aj fotografie náhrobkov. K dispozícii sú údaje o dátumoch narodení, úmrtí a pochovaní zomrelých, údaje o ich menách a priezviskách atď.

Originálna služba

Návštevníci portálu majú možnosť využiť aj ďalšiu originálnu službu. Na virtuálnom cintoríne môžu položiť na 24 hodín veniec, kyticu a zapáliť sviečku alebo kahan s možnosťou zanechať pri každom hrobe krátky odkaz s menom, textom a dátumom návštevy. Aspoň takouto sprostredkovanou formou si môžu návštevníci na diaľku uctiť svojich blízkych. Že takáto forma spomienky má svoje opodstatnenie a nie je samoúčelná, dokazujú desaťtisíce položených kytíc a zapálených sviečok.

Odkaz na sprístupnenie virtuálneho cintorína mesta Zlaté Moravce nájdete na adrese www.zlatemoravce.cintoriny.sk. Viac informácií získate z úradnej tabule mesta Zlaté Moravce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM