Kultúra

Týždeň slovenských knižníc: V mestskej knižnici budú všetky poplatky odpustené

Týždeň slovenských knižníc sa blíži. Zapája sa doňho aj tá zlatomoravecká. V určité dni čitateľom odpustí všetky poplatky.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň slovenských knižníc: V mestskej knižnici budú všetky poplatky odpustené
Zdroj: Krajská knižnica Karola Kmeťka

V poradí už 18. ročník Týždňa slovenských knižníc štartuje v pondelok 13. marca 2017 a potrvá do soboty. V rámci tohto podujatia sa v slovenských knižniciach uskutočňujú rôzne akcie, ako napríklad besedy so spisovateľmi, no nechýbajú ani rôzne výhody pre čitateľov.

Bez poplatkov

Do tejto akcie sa zapojila aj Mestská knižnica Zlaté Moravce. Ako informovalo vedenie knižnice, počas spomínaného týždňa budú dva dni bez poplatkov, konkrétne 13. a 14. marca budú všetky poplatky v knižnici odpustené.

Čitatelia, ktorí majú voči knižnici nejaké resty, si tak môžu prísť odpustiť všetky pokuty, samozrejme, ak prinesú späť požičané knihy. Taktiež poplatok pre registráciu v knižnici bude zadarmo.

Bude aj beseda

Okrem toho je v rámci Týždňa slovenských knižníc na pláne aj beseda so súčasnými slovenskými spisovateľkami – Lenou Riečanskou a Ruženou Scherhauferovou. Uskutoční sa v priestoroch Mestskej knižnice vo štvrtok 16. marca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM