Peter Klimant Samospráva

Turisti to budú mať v Moravciach ťažšie: Mesto zrušilo informačnú kanceláriu

Turisti to budú mať v Zlatých Moravciach po novom ťažšie. K informáciám o atrakciách, pamiatkach a prírodných krásach v našom meste a blízkom okolí sa v informačnej kancelárii už nedostanú. Mesto ju zrušilo.

Ilustračný obrázok k článku Turisti to budú mať v Moravciach ťažšie: Mesto zrušilo informačnú kanceláriu
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Turistická informačná kancelária v našom meste skončila. Podľa vyjadrenia hovorkyne mesta Márie Vozárovej sa jej činnosť zastavila, pretože na jej prevádzku neboli v tomto roku v rozpočte plánované a ani schválené žiadne finančné prostriedky. Kanceláriu spravovali Záhradnícke služby mesta. Podľa ich riaditeľa Ľubomíra Gábriša sa náklady na jej prevádzku za minulý rok vyšplhali na čiastku 14 400 eur.

Otázkou nateraz ostáva, kde budú turisti čerpať informácie o našom meste a blízkom okolí? Mesto vraj na riešení tohto problému už pracuje. „Spôsob nahradenia činností doposiaľ zabezpečovaných prostredníctvom Turistickej informačnej kancelárie je v štádiu riešenia,“ povedala Vozárová.

Budova kancelárie, ktorá sa nachádza pri autobusovej stanici, bude podľa Gábriša poskytnutá na prenájom prostredníctvom verejnej súťaže.

Turistická informačná kancelária v Zlatých Moravciach fungovala od roku 2002. Jej hlavnou úlohou bolo poskytovanie informácii o turistických, prírodných a kultúrnych podujatiach a zaujímavostiach pre občanov a návštevníkov mesta. Poskytovala taktiež rôzne propagačné materiály o meste a regióne Horného Požitavia. V spolupráci s Ponitrianskym Múzeom organizovala výstavy so zameraním na šport, kultúru a históriu.

Na fotke: TIK Zlaté Moravce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM