Veronika Kalinová Samospráva

Trestné oznámenie od primátora: Dôjde k odvolaniu riaditeľa Záhradníckych služieb?

Mestské zastupiteľstvo uvažuje, že na svojom najbližšom zasadnutí podá návrh na odvolanie riaditeľa Mestského podniku Záhradnícke služby Mariána Tomajka. Primátor Peter Lednár potvrdil, že koncom marca mesto podalo trestné oznámenie.

Ilustračný obrázok k článku Trestné oznámenie od primátora: Dôjde k odvolaniu riaditeľa Záhradníckych služieb?
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk

Vyjadrenie primátora

„Je vo verejnom záujme, aby sa prešetrilo hospodárenie Záhradníckych služieb s majetkom mesta. Domnievame sa, že došlo k závažným chybám v hospodárení tejto mestskej príspevkovej organizácie. Mohla byť naplnená skutková podstata niektorého trestného činu , najmä daňových trestných činov a porušovania povinností pri správe cudzieho majetku,“ uviedol Lednár.

Primátor ďalej uviedol, že „podnik si neplní záväzky voči svojim zamestnancom riadne a načas, opakovane čelí hrozbám exekúcie a dlhodobo neplní funkcie, na ktoré dostáva príspevok od mesta.“ Primátor odporučiť Tomajkovi zváženie zotrvanie vo funkcii. „Neponúkol som mu výpoveď, pretože to nie je v kompetencii primátora. Riaditeľ bol do funkcie zvolený zastupiteľstvom a len to ho môže odvolať,“ povedal primátor.

Čo na to Tomajko?

Riaditeľ Tomajko neplánuje z funkcie odstúpiť. Vyjadril sa, že „jeho dvadsaťročné pôsobenie ako riaditeľa mestského podniku súčasný stav nespôsobilo.“ Primátor je toho názoru, že je nevyhnutná urýchlená reštrukturalizácia tohto mestského podniku čo najskôr. Obáva sa totiž vzniku ďalších dlhov, prípadne exekúcií.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM