Futbal

Tréner Benkovský sa poďakoval hráčom: K zápasu sa vyjadrovať nebudem, dodal, FOTO

Futbalisti MŠK Žilina si v nasledujúcej sezóne zahrajú novovzniknutú Európsku konferenčnú ligu. Účasť v prvom predkole si zabezpečili domácim víťazstvom v piatkovom finále play off Fortuna ligy nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Benkovský sa poďakoval hráčom: K zápasu sa vyjadrovať nebudem, dodal, FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hostia boli v úvode nesmierne efektívni a vyťažili z toho dvojgólové vedenie. V 13. minúte Hrnčár rozohral rohový kop nakrátko, Kyziridis odcentroval na hlavu Balaja, ktorý otvoril skóre.

O jedenásť minút neskôr pridal druhý zásah Hrnčár, keď aj on zužitkoval center Kyziridisa a zakončil presne k pravej žrdi.

V závere prvého polčasu výrazne zasiahol do vývoja zápasu VAR. Najprv si hlavný rozhodca Glova s jeho pomocou overil súboj Čonku s Rusnákom, zákrok hosťujúceho hráča posúdil ako nedovolený a naradil jedenástku.

Tú s prehľadom premenil Bičachčjan a znížil. Na prestávku sa dokonca išlo za nerozhodného stavu, pretože v nadstavenom čase opäť úradoval VAR. Tentoraz Glova po konzultácii s ním odpískal jedenástku za súboj Chovana a Kurminowského a Bičachčjan z bieleho bodu druhýkrát v krátkom časovom slede prekonal hosťujúceho brankára – 2:2.

Po zmene strán si domáci vypracovali vyložené príležitosti na otočenie stavu vo svoj prospech.

Fazlagič poslal prihrávku medzi obrancov hostí, za ktorých si zabehol Bičachčjan a vystrelil do bočnej siete. Potom Kurminowski sklepol loptu Gonovi a ten vypálil z prvej, Chovan vyrazil na žrď a roh. Ďalší priebeh druhého polčasu bol na veľké šance chudobnejší a duel dospel do predĺženia.

Aktuálne zo Slovenska

V ňom už mala prevahu Žilina a podčiarkla to obrovskými možnosťami. Slebodník sa ocitol sám pred bránkou Zlatých Moraviec, hlavičkoval len do Chovana. Ten onedlho minul center Bernáta, pred Jibrilom v poslednej chvíli zachránil Tóth. Striedajúci Žilinčan sa však presadil v 101. minúte, keď dostal presnú prihrávku od Kaprálika a poslal domácich do vedenia 3:2.

Na začiatku druhej časti predĺženia mohol zvýšiť Slebodník, z hranice šestnástky opečiatkoval prvú žrď. ViOn mal veľkú šancu na vyrovnanie v 109. minúte, strelu Hrnčára vyrazil Petráš na roh. V závere sa pri snahe hostí ponúkali Žiline možnosti dať poisťujúci gól. Nepochodili Slebodník ani Ďuriš s Myslovičom, ale domáci už neprišli o víťazstvo.

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:2 pp (2:2, 2:2)

Góly: 43. a 45.+8 Bičachčjan (oba z 11 m), 101. Jibril – 13. Balaj, 24. Hrnčár. Rozhodovali: Glova – Poláček, Štrbo, ŽK: Bernát – Grozdanovski, 340 divákov

MŠK Žilina: Petráš – Anang (61. Kaprálik), Minárik, Kiwior, Javorček – Gono (61. Bernát), Bičachčjan (77. Slebodník), Fazlagič (90.+2 Myslovič), Rusnák – Kurminowski (91. Jibril), Ďuriš (120. Kopas)

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Chovan – Orávik (105. Švec), Tóth, Menich, Čonka – Hrnčár, Čögley, Chren, Grozdanovski (113. Ďubek) – Kyziridis (117. Šmatlák) – Balaj

  • na 1 zápas, Žilina postúpila do predkola EKL

Pavol Staňo, tréner Žiliny: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Prvé dva góly boli ako blesk z jasného neba, dostali nás na kolená. Museli sme zareagovať, zmenili sme rozostavenie. Bolo ťažké dostať sa do zápasu. Pomohli nám góly z penált, ale tie nejdem riešiť, na to je tam VAR. Som nesmierne šťastný, že sa nám podarilo skóre otočiť a vybojovali sme si miestenku v pohárovej Európe.“

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: „Chcem sa poďakovať hráčom za celú sezónu a za to, ako sme fungovali a pracovali. Som rád, že budem s nimi aj naďalej pracovať. K zápasu sa nebudem vyjadrovať.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ zo športu

OBRAZOM: MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:2 pp
15
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM