Peter Klimant Samospráva

Trápi vás v Moravciach nejaký problém? Sťažujte sa radnici, bude to vidieť celé Slovensko!

Zlaté Moravce sa zapojili do veľkého internetového projektu. Zlatomoravčania budú môcť adresovať svoje sťažnosti priamo na vedenie mesta. Tie, spoločne s riešením problému, s ktorým príde mesto, bude môcť sledovať celé Slovensko!

Ilustračný obrázok k článku Trápi vás v Moravciach nejaký problém? Sťažujte sa radnici, bude to vidieť celé Slovensko!
Zdroj: Dnes24.sk

Zlaté Moravce sa zapojili do internetového projektu Odkazprestaros­tu.sk. Na štvrtkovom zasadnutí o tom rozhodli mestskí poslanci. S celým nápadom zapojiť aj naše mesto prišiel občiansky aktivista Michal Cimmermann, ktorý projekt u nás presadil. „Ide o projekt na komunikáciu medzi obyvateľmi a samosprávami na Slovensku. Ponúka priestor pre nahlásenie problémov občanov v meste. Podnety občanov sú prostredníctvom stránky komunikované so zodpovednými zamestnancami samospráv a ich riešenie tak bude pod spoločným drobnohľadom verejnosti,“ informuje Cimmermann.

Podľa jeho slov budú môcť Zlatomoravčania nahlásiť rôzne problémy zo svojho okolia, ktoré by podľa ich názoru mal riešiť mestský úrad, ako napríklad poškodené lavičky, poškodená cesta, alebo čierna skládka. „Odkaz pre starostu umožňuje sledovať stav sťažností. Priamo vidia, v akom štádiu je riešenie ich podnetu, vidia, že samospráva ich podnet neberie na ľahkú váhu,“ dodáva Cimmermann.

Táto služba bude pre všetkých zadarmo. Podľa slov Cimmermanna je tento projekt spôsobom, ako zrýchliť riešenie problémov obyvateľov mesta Zlaté Moravce, pretože vytvára určitý tlak na zamestnancov mestského úradu. Zlaté Moravce by mali byť do systému zapojené v priebehu najbližších 4 týždňov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM