Kultúra

Tradičná Lupiniarska paráda už čoskoro: Čo bude tohtoročnou hlavnou témou?

Víkend bude v Zlatých Moravciach bohatý na kultúru. V mestskej časti Chyzerovce sa budú po roku konať veľké slávnosti pod názvom Lupiniarska paráda.

Ilustračný obrázok k článku Tradičná Lupiniarska paráda už čoskoro: Čo bude tohtoročnou hlavnou témou?
Zdroj: Dnes24.sk

V zlatomoraveckej mestskej časti Chyzerovce to bude tento víkend poriadne žiť. V sobotu tam štartuje už v poradí 9. ročník folklórnych slávností pod názvom Lupiniarska paráda, ktoré organizuje občianske združenie Chyzerovce.

Tento obľúbený folklórny festival sa bude konať v areáli športu a kultúry Chyzerovce so začiatkom o 17:00 hodine. Pripravených je hneď niekoľko zaujímavých folklórnych zoskupení.

Tešiť sa môžeme na domáce zoskupenia ako FS Chyzerovčanka, SSk Trnky, DS Lupienok, TS StreetLup. Okrem nich vystúpia FSk Šurianky, FSk Kolovrátok a Vlasta Mudríková a jej hostia. O 20:00 hodine začne Lupiniarska veselica s hudobnou skupinou Márnosť šedivá a jej hosť skupina Lupiniari.

Lupiniarska paráda má každý rok nejakú inú ústrednú tomu. Minulý rok bolo hlavným motívom mlynárstvo. Tento rok si na svoje prídu najme milovníci vína. Ústrednou témou je totiž víno a vinárstvo. Diváci tak môžu čakať rôzne zaujímavé vsuvky a scény medzi jednotlivými vystúpeniami zaoberajúce sa vinárstvom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM