Rôzne

Tradícia pokračuje aj v tomto roku: V Zlatých Moravciach budú chodiť koledníci

Aj tento rok sa počas Vianoc vyberú do ulíc Zlatých Moraviec desiatky koledníkov. Peniaze, ktoré vyzbierajú poputujú do Afriky.

Ilustračný obrázok k článku Tradícia pokračuje aj v tomto roku: V Zlatých Moravciach budú chodiť koledníci
Zdroj: TASR

Koledy sú tradičnou súčasťou Vianoc. Už v minulosti chodili koledníci od domu k domu a vinšovali takto svojim susedom, priateľom i známym. Koledníci zo Zlatých Moraviec sa snažia túto milú tradíciu udržať aj v súčasnosti a každý rok sa na 2. sviatok vianočný vyberú do ulíc Moraviec.

„V oboch zlatomoravských kostoloch sú pred Vianocami v adventnom období škatuľky, kam si ľudia, ktorí chcú koledníkov prijať, môžu vhodiť svoju adresu. Potom sa tieto adresy rozdelia medzi kolednícke skupinky,“ vysvetľuje dobrovoľníčka Eva z organizácie eRko – hnutie kresťanských spoločenstiev detí, ktoré každoročne stojí za organizovaním koledníkov v našom meste.

Ako ďalej povedala, tento rok sa do koledovania v Zlatých Moravciach zapojilo vyše 50 detí. „Najmenší sú ešte škôlkári, ale našťastie to baví ešte aj násťročných,“ dodala. Výťažok tohtoročnej koledníckej finančnej zbierky poputuje podľa mladej dobrovoľníčky na projekty do afrických oblastí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM