Kultúra

Topoľčianky zažijú bohaté kultúrne leto: Čo všetko budeme môcť zažiť?

V neďalekých Topoľčiankach už čoskoro odštartuje kultúrne leto. Tešiť sa môžeme na bohatý program. Toto všetko si pre nás v známej dedinke pripravili...

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianky zažijú bohaté kultúrne leto: Čo všetko budeme môcť zažiť?
Zdroj: Ivan Klbík

Obec Topoľčianky si aj tento rok pripravila pre ľudí z blízka i ďaleka veľkú dávku kultúry, ktorá sa bude uvoľňovať postupne, počas celého leta.

Dlhoročná tradícia

„V letných mesiacoch júl a august v roku 2017 naďalej pokračujeme v realizácii podujatia „Kultúrne leto“ a snažíme sa zachovať jeho dosiahnutú úroveň a návštevnosť. Podujatie bolo obnovené po niekoľkoročnej prestávke v roku 2003 a v roku 2017 sa bude konať už jeho XV. ročník,“ informuje obec na svojej webovej stránke.

Kultúrne leto v Topoľčiankach štartuje 2. júla. Konať sa bude v príjemnom prostredí národnej kultúrnej pamiatky, nádvoria Zámku v Topoľčiankach. Ako uvádza obec, v prípade nepriaznivého počasia sa využije náhradná alternatíva priestorov – veľká sála DKS Topoľčianky.

Deväť vystúpení

Program pozostáva z deviatich vystúpení počas nedieľ prázdninových mesiacov, v rámci ktorých vystúpia folklórne súbory, ľudové a dychové hudby, ktoré prezentujú kultúrne dedičstvo a tradície regiónov Slovenska. Program bude obohatený o pestrú ponuku interpretov, ktorí u nás v rámci Kultúrneho leta ešte nevystupovali. Dve podujatia sú venované životným jubileám našich významných rodákov: Pavlovi Hudíkovi, dlhoročnému režisérovi a scenáristovi Slovenského rozhlasu a Robovi Kazíkovi, spevákovi populárnych piesní,“ informuje obec.

Každú nedeľu počas „Kultúrneho leta“ bude sprístupnené aj Národopisné múzeum v Topoľčiankach v centre obce v čase od 15:00 do 17:00 hodiny. Vstup je zdarma.

Program Kultúrneho leta v Topoľčiankach 2016

  • 2. júl 17:00 – Otvorenie Kultúrneho leta, DH PODHRUŠOVAN A DH ŽIKAVANKA,
  • 9. júl 17:00 – ĽH BOROVIENKA
  • 16. júl 17:00 – HELIGONICA
  • 23. júl 17:00 – GREGORY SHAUGHNESSY A HS FLASHBACK
  • 30. júl 17:00 – ĽUDOVÍT KAŠUBA A KAŠUBOVCI
  • 6. august 17:00 – STRETNUTIE S JUBILANTOM PAVLOM HUDÍKOM
  • 13. august 17:00 – FSk TOPOĽNICA
  • 20. august 17:00 – DH SKÝCOVANKA
  • 27. august 17:00 – ROBO KAZÍK a hostia M. LAIFEROVÁ, P. STAŠÁK, RK Band a ďalší

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM