Peter Klimant Od Vás

Tip od vás: Takto sa v našom meste vyváža komunálny odpad!

AKTUALIZOVANÉ Náš pobúrený čitateľ nám zaslal nepeknú fotku. Pri vývoze smetí z kontajnerov sa na ten jeho akosi pozabudlo!

Ilustračný obrázok k článku Tip od vás: Takto sa v našom meste vyváža komunálny odpad!
Foto: Peter Klimant

Vývoz komunálneho odpadu sa mal konať v piatok minulý týždeň. Mário zo Zlatých Moraviec mal však ten svoj preplnený ešte v pondelok večer. Fotku sme zaslali Technickým službám mesta, ktoré majú vývoz odpadu na starosti. Na ich vyjadrenie čakáme a budeme vás informovať.

Pokiaľ máte podobnú skúsenosť, dajte nám prosím o tom vedieť.

Technické služby: Bola to zhoda náhod

Technické služby mesta nám zaslali svoje vyjadrenie k problému nevyvezeného odpadu.“ Bola to zhoda náhod a to v tom, že sa nám pokazil zberový voz, ktorý má vek 37 rokov, čiže dá sa povedať, že je dávno po svojej životnosti a neboli sme schopný piatok po obede, čiže 9.05. 2014 zohnať náhradné diely,“ informuje Jozef Kováč, pracovník Technických služieb mesta.

Podľa ich vyjadrenia za tento problém môžu i samotní ľudia z mesta. „Je to aj vina podaktorých občanov, ktorí do nádob na komunálny odpad hádžu aj stavebný odpad -betón, kamene atď., ktoré nám ničia našu techniku," dodal Jozef Kováč.

Pracovníci Technických služieb mesta preto žiadajú občanov, aby nevyvážali do kontajnerov stavebný odpad a iné veci, ktoré tam nepatria. V prípade, že prerábate byt je omnoho lepšie si za mierny poplatok objednať kontajner, ktorý je určený na stavebný odpad. Tým sa nebudú zbytočne ničiť stroje využívané k zberu komunálneho odpadu a nedôjde k tomu, že by sa nevyniesol nejaký kontajner.

Foto: Mário Studený

nevyvezený odpad v ZM
1
Galéria
Foto: Peter Klimant
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM