Kristína Striešková Rôzne

Tesco už o štyri mesiace

Predbežné otvorenie hypermarketu Tesca v Zlatých Moravciach by malo byť koncom septembra. Svoje miesto si našlo na pravom brehu Žitavy medzi Hviezdoslavovou, Duklianskou ulicou a Ulicou 1.mája.

Prácu v novom obchode nájde vyše stovka zamestnancov, s ponukou vyše 30 000 druhov výrobkov. Priľahlé parkovisko bude mať kapacitu viac ako 200 parkovacích mi­est.

Pri príležitosti otvorenia obchodu Tesco plánuje obdariť vybranú neziskovú organizáciu finančným darom a pre deti z blízkej materskej školy daruje špeciálne detské reflexné vesty.

Reakcie občanov na výstavbu Tesca sú celkovo pozitívne, jediná negatívna reakcia sa týka zvýšeného hluku v okolí stavby, ale aj tá bola vyriešená. Staré drevené okná na susediacej bytovke boli vymenené za nové s izolačnými sklami. Takisto bola vyriešená aj finančná pomoc na výmenu okien pre Základnú školu sv. Don Bosca. Pomoc bola poskytnutá aj všetkým obyvateľom Zlatých Moraviec, keď sa v meste realizovala prekládka teplovodu, ktorý bol značne poškodený a tým sa zabránilo možnému kolapsu tepelného hospodárstva pred nastávajúcou zimou.

Obyvatelia mesta i priľahlého okolia tak môžu spokojne nakúpiť všetko pod jednou strechou, bez potreby vycestovania do najbližších miest.

Tesco ZM
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM