Adriana Blahová Iné športy

„Tenis do škôl“

To je názov projektu, ktorý zaradil tenis do učebných osnov prvého stupňa základných škôl. Primátor projekt podporil a štyri moravecké školy sú nápadu otvorené.

S týmto nápadom prišiel Slovenský tenisový zväz v školskom roku 2008/09. Spolupracuje s Ministerstvom školstva a Štátnym pedagogickým ústavom. Projekt podporilo viacero známych tenistov vrátane Dominika Hrbatého, Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej, Miloša Mečířa, Kariny Habšudovej či Karola Kučeru. Leták propagujúci projekt hlása:// „Tenis je ľahký, zábavný a zdravý. Začni hrať… a už neprestaneš.“//

Dôležité je, aby deti učili kvalifikovaní učitelia s vhodným „náradím“. Práve preto Slovenský zväz ponúka základný balíček v cene 431,19 €. Sada obsahuje 60 kusov tenisových plastových rakiet a 120 kusov penových lôpt, 25 detských rakiet, zmäkčené lopty, 2 rakety pre učiteľov a metodický materiál pre výučbu tenisu na školách. Ministerstvo školstva vyčlenilo peniaze na zaplatenie základného balíčka pre školy. Rozhodlo, že v Moravciach finančne pomôže každej druhej škole. Škola si vyberie či chce 10, 15 alebo 20-hodinový metodický plán. Tenisový klub TK HANAKA má v pláne nadviazať na základy zo škôl a následne viesť prípravku zadarmo. Po jej ukončení majú deti, ktoré by mali záujem, možnosť trénovať s trénerom.

Foto: Prípravka TK HANAKA

tenis do skol
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM