Kultúra

Sviatočný víkend klope na dvere: Ako ho stráviť v Moravciach a okolí?

Veľkonočný víkend začína od piatka. Celkovo máme pred sebou štyri voľné dni. Ako ich stráviť v Moravciach a blízkom okolí?

Ilustračný obrázok k článku Sviatočný víkend klope na dvere: Ako ho stráviť v Moravciach a okolí?
Zdroj: TASR

Veľká noc v Národnom žrebčíne

30. marec – 2. apríl, Národný žrebčín Topoľčianky

Národný žrebčín Topoľčianky pripravuje ne veľkonočné sviatky špeciálne kultúrne podujatie pod názvom „Veľká noc v Národnom žrebčíne“. Tešiť sa môžeme na zaujímavé prehliadky historickej jazdiarne, ktoré budú prebiehať vo veľký piatok, bielu sobotu, vo veľkonočnú nedeľu a vo veľkonočný pondelok, vždy od 14:00 do 17:00 hodiny Ako informovalo vedenie Národného žrebčína, pôjde o individuálne prehliadky jazdiarne spojené s video prezentáciou, možnosť pozrieť si vystavené historické koče a bričky. Okrem prehliadok jazdiarne bude možnosť využiť aj jazdu takzvaným „kočiarom pre Sissi“. Táto možnosť však bude prístupná len počas veľkonočného pondelka.

Kino Tekov

30. marec – 2. apríl, Kino Tekov, Zlaté Moravce

Filmoví fanúšikovia si cez predĺžený víkend prídu v kine Tekov opäť na svoje. Tešiť sa môžeme na filmové lahôdky – Ready player one: Hra sa začína, Sherlock Gnomes, Backstage a Králik Peter.

Fortuna liga

31. marec o 14:00 hodine, štadión FC ViOn Zlaté Moravce

Priaznivci futbalu, cez víkend sa môžeme tešiť na zaujímavý duel, ktorý sa uskutoční v rámci našej najvyššej futbalovej súťaže. Futbalisti Moraviec si zmerajú sily s hráčmi Senice, s ktorou sa spoločne nachádzajú v skupine o udržanie sa.

Posledné ľadov korčuľovanie

31. marec, Zimný štadión, Zlaté Moravce

Zimný štadión Zlaté Moravce otvára tento víkend svoje brány poslednýkrát. Sezóna sa totiž končí. V sobotu sa verejnosť môže prísť vyblázniť od 10:45 hodiny do 13:00 hodiny.

Zahájenie cyklosezóny

1. apríl o 11:00 hodine, Topoľčianky

Športový klub Topoľčianky sa už pripravuje na jarnú sezónu. Na pláne je veľké zahájenie tohtoročnej cyklosezóny, na ktoré môžu prísť všetci priaznivci cyklistiky. Akcia sa uskutoční na Veľkonočnú nedeľu 1. apríla 2018. Zraz je o pol jedenástej doobeda pred obecným úradom v Topoľčiankach. Odchod na cyklotúru začína o 11.00 hodine. Ukončenie je na pláne o 15:00 hodine v Pstruhovom raji v Topoľčiankach spojené s občerstvením.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM