Kristína Striešková Od Vás

Svetový deň turizmu sa opäť oslávi v Nitre

Oslavy Svetového dňa turizmu sú v Nitre tradíciou. Už po šiestykrát sa Katedra manažmentu kultúry a turizmu FF UKF v Nitre v spolupráci s Mestom Nitra podieľa na organizácii podujatia Svetový deň turizmu.

Tento rok sa uskutoční **v utorok, 27. septembra v hlavnej budove UKF na Tr. A. Hlinku 1, v miestnosti P6. ** Do projektu sú zapojení nielen študenti katedry, ale aj rôzni cestovatelia a subjekty cestovného ruchu.

Počas tohto dňa si ľudia na celom svete pripomínajú význam cestovného ruchu pre spoločnosť. Dátum bol stanovený Svetovou turistickou organizáciou (World Tourism Organization) na 27. septembra ako symbol ukončenia letnej turistickej sezóny na severnej pologuli a jej otvorenia na južnej. Hlavným poslaním projektu SDT 2011 je priblížiť kultúru, mentalitu a špecifiká vlastnej krajiny i nezvyčajných destinácií širokej verejnosti a motivovať ľudí k cestovaniu.

Oslavy Svetového dňa turizmu sa budú realizovať v podobe prezentácií, prednášok, filmových blokov a výstav, počas ktorých si každý návštevník príde na svoje. Hosťujúcou krajinou SDT 2011 je pre mnohých známa krajina Egypt, ktorá bude predstavená pútavou formou. Súčasťou projektu bude premietanie cestopisných filmov spoločnosti K2 Studio v réžii Pavla Barabáša. Odznejú aj prezentácie rôznych cestovateľov, študentov a pracovníkov UKF, ktorí absolvovali zaujímavé cesty a pobyty v zahraničí, ako aj študentov, ktorí sa zúčastnili výmenných pobytov cez Erasmus a stáží prostredníctvom AIESEC. Vyvrcholením programu bude beseda s významným cestovateľom a zakladateľom CK Bubo Ľubošom Fellnerom. Nebudú chýbať prezentačné stánky a výstavy fotografií z ciest Pavla Barabáša.

Vítaný je každý, koho program podujatia zaujme.

Svetovy_den_mladeze
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM