Veronika Kalinová Rôzne

Svadby v Moravciach? Netradičné nápady nezaznievajú, áno si povedalo 70 zaľúbencov

Teplé mesiace sú oddávna najobľúbenejším obdobím na realizáciu jedného z najvýznamnejších dní v živote – deň svojej svadby. V našom meste si tento sen zrealizovalo už 70 snúbencov.

Ilustračný obrázok k článku Svadby v Moravciach? Netradičné nápady nezaznievajú, áno si povedalo 70 zaľúbencov
Zdroj: Dnes24.sk

Snúbenci si svoj dlho očakávaný deň, kedy si navzájom povedia svoje „áno“, chcú vychutnať v mene lásky, v kruhu rodiny a v čase plného slnka a farieb. Tieto predstavy dokonalého dňa sú takmer totožné v každom kúte Slovenska a Zlaté Moravce nie sú v tejto súvislosti výnimkou.

Skutočnosť, že v teplých mesiacoch je novomanželov každoročne najviac, nám potvrdzujú aj na Matričnom úrade v Zlatých Moravciach. „V mesiacoch apríl, máj a jún bol zvýšený počet uzatvorených sobášov,“ uviedla matrikárka Dagmar Floreková. „Počet uzatvorených sobášov civilných a cirkevných bolo do konca júla 35 – to sú sobáše uzatvorené na matričnom úrade Mesta Zlaté Moravce a cirkevné v Zlatých Moravciach, Žitavany, Čaradice a Tekovské Nemce,“ bližšie uviedla matrikárka.

S nezvyčajnými či extrémnymi požiadavkami sa na zlatomoravskej matrike nestretávajú, keďže v zmysle zákona musia byť splnené určité podmienky. „Z celkového počtu bol len jeden sobáš uzatvorený mimo matriky či kostola. Tento sobáš sa konal doma u novomanželov,“ priblížila Dagmar Floreková.

Svadba je pre každého jednou z najdôležitejších životných križovatiek, preto každý sníva o svadobnom dni ako romantickom, originálnom a nezabudnuteľnom zážitku. Aj keď u nás nie je až takým zvykom uzavrieť manželstvo vo vzduchu, pod vodou či pri mesačnom svite, každá svadba je o dvoch milujúcich a milovaných osobách. A preto sú aj zlatomoravské svadby tými najkrajšími…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM