Veronika Kalinová Kultúra

ROZHOVOR: Itchovi Pčelárovi sa v SuperStar začal plniť tajný sen

Napriek obrovskej vyťaženosti si finalista tohtoročnej populárnej speváckej súťaže SuperStar, Nitran Štefan Itcho Pčelár, našiel čas pre čitateľov nášho portálu a podelil sa o svoje pocity v súťaži. Čo momentálne prežíva, ako vníma hodnotenie poroty a čo hovoria na jeho úspechy spolukapelníci?

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Itchovi Pčelárovi sa v SuperStar začal plniť tajný sen
Zdroj: Dnes24.sk

Na začiatok sme sa Itcha opýtali, ako zatiaľ zvláda všetok ten stres a kolotoč okolo SuperStar: „Opisovať to nemá zmysel, lebo ľudia, ktorí si to nezažijú úplne, aj tak nepochopia, čo sa tu navôkol deje, ale s pribúdajúcim teplom a slniečkom je to čoraz lepšie.“ Vyjadril sa, že najviac ho v súťažilo potešilo, keď im priniesli mikrofóny do vily, aby mohli trénovať aj počas týždňa, nielen v sobotu a nedeľu. A čo ho najviac v súťaži nahnevalo? „Tak ja som pokojný človek, ale občas je to ťažké. Najviac asi, keď nám dali večierku do 21:00 hodiny,“ so smiechom dodáva rodený Nitran.

Hodnotenie poroty a neľútostný bulvár

Hodnotenia Itchových výkonov od poroty berie spevák veľmi kladne a s rešpektom: „Vnímam ich ako veľmi trefné, predsa sú to ľudia, ktorí robia v brandži niekoľko rokov, avšak občas je to iba na ich osobnom názore, ktorý určite nemusí byť rovnaký ako ten divákov.“

Itcho Pčelár rovnako ako ostatní finalisti už mali možnosť zakúsiť bulvár na vlastnej koži. Aký je jeho názor na margo slovenských novinárov? „V poslednej dobe to nejako utíchlo. Pred dvoma, troma týždňami to vrcholilo a som užasnutý, aké nezmysly dokážu novinári napísať, keď potrebujú nejakú senzáciu. Niektorým by som dal radšej písať rozprávky pre deti,“ netajil sa svojím postojom k bulváru.

Kontakt s kapelou Jamestown

Kým je Itcho v SuperStar, jeho kapela Jamestown nezaháľa. Spevák je s kapelou v neustálom kontakte a prezradil nám ich „malý“ úspech: „Budú vystupovať na univerzitnej SuperStar ako sprievodná kapela finalistov. Veľmi sa teším, že počas mojej neprítomnosti niečo robia a makajú, aby nevyšli z cviku.“

Kapela svojho lídra aktívne podporuje aj na priamych prenosoch: „Boli ma podporiť už dvakrát a som im za to veľmi vďačný, mám väčšiu istotu, keď viem, že v hľadisku sedia. Mám ich moc rád, sú ako moja rodina.“

Vyjadrenia kapely

A čo na jeho výkony hovoria jeho spolukapelníci? Vyspovedali sme Kristínu Uhlíkovú a Adama Spišáka z kapely Jamestown.

Huslistka Kristína Uhlíková: Jeho účasť v SuperStar je odrazový mostík k tomu, aby sa mu splnili sny, ktoré asi mal v hlave uz vtedy, keď prvýkrát chytil gitaru a zistil, že vie spievať. Preto my vsetci v kapele mu veľmi držíme palce. Myslíme na neho a každé jedno kolo sledujeme a tešíme sa z neho. Veríme mu a sme na neho hrdí! Vždy, keď Itcho hovoril o hudbe, keď vymyslel nejakú akciu, koncert, kde sme mali hrať, ked sa naučil niečo nové na gitare, šla z neho taká radosť a pozitívna energia, že bolo len otázkou času, kedy to bude môcť ukázať celému Slovensku.

Bubeník Adam Spišák: On nikdy nepochyboval o úspechu. Keď mu niekto vravel (a takých ľudí je dosť), že s hudbou je to na Slovensku ťažké, je náročné sa presadiť a že by mal myslieť aj na nejakú „normálnu prácu“,mal z takých ľudí iba pokazenú náladu. Začal sa mu plniť sen, čo bolo iba otázkou času. Sme radi, že sme toho súčasťou. Ak by mal mať v kapele niekoho, kto to neberie úplne vážne a neverí tomu, nemal by ho tam.

Kapela Jamestown na prenosoch SuperStar
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM