Peter Klimant Od Vás

Študentka zo Zlatých Moraviec organizuje super projekt: v jej škole sa budú vysádzať stromčeky

Zlaté Moravce sú plné mladých a šikovných ľudí. Najnovšie to potvrdila mladá študentka, ktorá sa pustila do projektu, vďaka ktorému bude skrášlený areál jej školy. Budú sa sadiť stromčeky a pomôcť môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Študentka zo Zlatých Moraviec organizuje super projekt:  v jej škole sa budú vysádzať stromčeky
Zdroj: TASR

Projekt Zelená škola je zameraný na výsadbu stromčekov v blízkosti areálu školy SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce. Uskutoční 14. mája so začiatkom o 11:30. Autorkou projektu je mladá študentka Romana Bogyová, ktorá sa takto rozhodla pomôcť svojej škole. Do tejto akcie sa môže zapojiť každý dobrovoľník, ktorý má chuť a čas pomôcť k skrášleniu svojho okolia. Dobrovoľníci si nemusia nosiť nič, o všetko bude postarané. V prípade zlého počasia sa akcia presunie na 20. mája.

Inšpirovala ju kamarátka

Romanu inšpirovala kamarátka z inej školy, v ktorej sa viacerí študenti už zúčastnili Kompraxe. Spoločne si spravili projekt na vymaľovanie lavičiek a výsadbu stromčekov vo svojej škole. Preto sa Romana rozhodla pomôcť i tej svojej. Zúčastnila sa školenia Kompraxe, kde ju naučili ako celý projekt pripraviť. Jedná sa o skvelú myšlienku a preto veríme, že sa nájde čo najviac dobrovoľníkov, ktorí prídu pomôcť.

Komprax – Kompetencie pre prax

Zelená škola vznikla v rámci národného projektu Komprax, ktorý organizuje IUVENTA – Národný inštitút mládeže. Je zameraný na podporu kvality práce s mládežou prostredníctvom neformálneho vzdelávania. Akcia Zelená škola je spolufinancovaná zo zdrojov EU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM