Peter Klimant Samospráva

Stav zlatomoraveckých ciest? 11 ulíc v meste, kde sú najhoršie vozovky

Výtlky, výtlky a opäť raz výtlky. Slovenské cesty, špeciálne po zimných mesiacoch, sú častokrát samá diera. "Ementálové" vozovky nájdeme aj v Zlatých Moraviciach. Technické služby nášho mesta zmonitorovali tie najhoršie. Ktoré to sú a ako si s nimi radnica poradí?

Ilustračný obrázok k článku Stav zlatomoraveckých ciest? 11 ulíc v meste, kde sú najhoršie vozovky
Zdroj: TASR

Mestské cesty v Zlatých Moravciach majú na starosti Technické služby nášho mesta. Tie zabezpečujú ich pravidelnú údržbu, k čomu neodmysliteľne patrí i monitorovanie ich stavu. Podľa vyjadrenia mestského podniku medzi najhoršie komunikácie v Moravciach momentálne patria ulica Hollého, Odbojárov, Krátka, Robotnícka, Nitrianska, Slavianska, Kraskova, Čajkovského, Vajanského, Nová, Obecná.

Každý rok sa po zime na našich cestách objavujú nové a nové diery. Hoc tohtoročná zima bola pomerne mierna, výtlkov pribudlo požehnane. Podľa vyjadrenia radnice sa s opravami zlatomoraveckých ciest už začalo. „Technické služby začali v polovici apríla s opravami výtlkov,“ informovala hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Ide však len o zaplátanie výtlkov. Viaceré cesty, špeciálne top 11 hore uvedených komunikácií, by potrebovali komplexnejšiu rekonštrukciu. Bude sa tento rok niečo také robiť? „V tomto roku zatiaľ žiadne komplexné rekonštrukcie neplánujeme, nakoľko v rozpočte mesta na rekonštrukciu neboli vyčlenené žiadne finančné prostriedky. Veríme, že v budúcom roku bude finančná situácia priaznivejšia a v rozpočte bude možné vyčleniť financie na postupné rekonštrukcie aspoň niektorých ulíc,“ odpovedala Vozárová. Na vynovené cesty si tak vodiči z Moraviec budú musieť ešte počkať.

Čítajte tiež:

GALÉRIA: Viaceré cesty v Moravciach sú v žalostnom stave. Táto vyzerá ako ementál!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM