Veronika Kalinová Futbal

Štart do jarnej sezóny našim futbalistom nevyšiel. Tréner Mráz: Sme smutní!

V prvom zápase jarnej sezóny Corgoň ligy sa FC ViOn Zlaté Moravce stretol so Senicou. Záhoráci však ukázali kvality, na ktoré naši futbalisti nestačili. ViOn prehral do Senicou 1:2 (0:0).

Ilustračný obrázok k článku Štart do jarnej sezóny našim futbalistom nevyšiel. Tréner Mráz: Sme smutní!
Zdroj: TASR

V úvodnom jarnom vystúpení sa v Senici predstavili hráči ViOn-u Zlaté Moravce. V domácej zostave sa divákom predstavili traja novici – Mazáň, Gava a Sousa, u hostí navrátilec Karol Pavelka. Senica mala horší vstup do zápasu, v jej hre bolo veľa nepresností a aj preto mali opticky viac loptu na svojich kopačkách hostia.

Prvý polčas bez gólov

Už v 2. minúte Pavelkovu nepríjemnú strelu k žrdi Šulla vyrazil na roh. Postupom času Seničania hru spresnili, ale celkovo prvému polčasu chýbalo potrebné tempo. Dvakrát skúšal strelecké šťastie Kalabiška, raz mieril vedľa a následne z dobrej pozície nastrelil iba svojho spoluhráča Pirosku. V závere polčasu pohrozili dvakrát aj Moravčania. S Babicovým zakončením zvnútra pokutového územia si Šulla poradil a po Kováčovej strele z hranice šestnástky letela lopta tesne vedľa pravej žrde.

Akčnejší druhý polčas

Záhoráci mali výborný vstup do druhého polčasu. Napriek ich aktivite sa mohli ujať vedenia v 47. minúte hostia, po zakončení Pavelku vykopol v poslednej chvíli z bránkovej čiary loptu Mazáň. Prvá gólová možnosť Seničanov v dueli prišla v 50. minúte a hneď z nej padol aj vedúci gól. Piroska vysunul kolmicou Uruguajčana Sosu a ten svoj únik s prehľadom premenil. Už o tri minúty viedli domáci o dva góly.

Po rohovom kope Pirosku a Kóňovom zakončení sa lopta odrazila ku Kalabiškovi a ten prestrelil všetkých hráčov stojacich v pätke. Záhoráci mali viacero brejkových situácií, ktoré však už ku gólu neviedli. V 80. minúte neplatil pre ofsajd gól Sosu. V závere dovolili Seničania hosťom zdramatizovať zápas, keď v nadstavenom čase dostal veľa priestoru pred pokutovým územím striedajúci Hadžič a peknou strelou k pravej žrdi znížil na 1:2. Gól však prišiel neskoro, a tak Senica zaknihovala v prvom jarnom vystúpení tri body.

Hlasy trénerov

Eduard Pagáč, tréner Senice: „Prvý polčas nebol podľa mojich predstáv. Boli sme málo aktívni, začali sme nervózne. Bol som nespokojný s pohybom i aktivitou. Som rád, že do druhého polčasu vstúpili chalani lepšie. Pomohli nám dva rýchle góly. Potom sa futbal otvoril, mohli sme dať aj tretí. V nadstavenom čase sme inkasovali, čo ma mrzí. Víťazstvo je však pre nás veľmi dôležité.“

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Sme smutní. Zápas sme stratili v piatich minútach druhého polčasu. Prvý polčas sme mali pod kontrolou, škoda nepremenených príležitostí. Začiatok druhého polčasu nám nevyšiel. Kontaktný gól prišiel neskoro, víťazstvo domácich je zaslúžené.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM