Richard Pročka Iné športy

Stane sa Paťo Néma reprezentantom SR?

Rozhodne o tom turnaj v Prievidzi prebiehajúci práve tento víkend. Najväčším súperom je pre neho Alex Gajdica z Košíc. Paťo (14) s ním má zápornú bilanciu 1:2. Naposledy však vyhral.

Ak ho chce Paťo v rebríčku predbehnúť (z 2. miesta na 3.), nesmie sa Alex dostať na turnaji ďalej ako do semifinále. Medzi hráčmi je rozdiel sedem bodov v rebríčku, čo je práve jedno miesto. „Alex vôbec neútočí, je skôr obranársky typ. Budem sa snažiť hrať agresívne, riskovať,“ prezrádza svoju taktiku Paťo. V prípade úspechu by mladého hráča sprevádzal jeho terajší tréner František Michalec, s ktorým spolupracuje celkom od začiatku svojej tenisovej „kariéry.“ „Je dobré, keď ide tréner s hráčom do nového prostredia. Musí mať niekoho blízkeho, kto mu pomôže. Veľa detí odišlo do roka z Bratislavy, lebo to nezvládli,“ hovorí tréner. Ako odhaduje František Michalec šance svojho zverenca na turnaji v Prievidzi? //„Má natrénované, verím mu. Sedem rokov sme netrénovali tvrdo na to, aby sme zaspali pred dverami.“ //

Paťo má šancu dostať sa nielen do reprezentácie SR, ale aj do Vrcholového tenisového strediska. Tie sú na Slovensku štyri – v Košiciach, Piešťanoch a dve v Bratislave. V prípade, že by Paťo bol prijatý do reprezentácie, trénoval by v Národnom tenisovom centre v Bratislave. Slovensko reprezentujú väčšinou prví dvaja, traja v rebríčku na podujatiac ako sú Majstrovstvá sveta či Európy. Okrem domácich turnajov sa Paťo snaží zbierať body aj na medzinárodnej scéne. Naposledy uhral na turnaji v Slovinsku osemfinále dvojhry a finále štvorhry s českým reprezentantom Danielom Orlicom. Momentálne sa pohybuje okolo 250. miesta v európskom rebríčku do 14 rokov.

Autor: Adriana Blahová

Stane sa Paťo Néma reprezentantom SR?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM