Veronika Kalinová Rôzne

Spoveď Zlatomoravčana Braňa o živote v Anglicku: Keď človek nepije, dajú sa ušetriť stovky libier

Rodák zo Zlatých Moraviec Braňo Lang, bývalý člen skupiny Miniband, pracuje už 6 rokov vo vzdialenom Anglicku. Napísal nám o svojom živote v Manchestri, kde pracuje a hudobne tvorí.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď Zlatomoravčana Braňa o živote v Anglicku: Keď človek nepije, dajú sa ušetriť stovky libier
Zdroj: Webnoviny.sk

„V prvom rade vás všetkých pozdravujem. Sľúbil som vám, že napíšem čosi o živote Slovákov vo Veľkej Británii,“ začal svoje rozprávanie Braňo Lang, ktorý 6 rokov pracuje vo warehouse v Greater Manchesteri na expedícii.

Dni trávené na ostrovoch

Braňo Lang sa s nami podelil o svoje skúsenosti v tejto krajine. Ako prebiehajú jeho dni? „Sme tam komunita Slovákov v práci a často si chodíme niekde posedieť do pubu, navštevujeme sa a sem-tam idem na výlet autom najmä k moru. Moje hobby je muzika, tak som sa dostal na inzerát do miestnej kapely Sister Midnight, kde som hral 2 roky elektrickej gitare a bola to výborná skúsenosť hrať s anglickými hudobníkmi. Škoda, že sa skupina rozišla. Tak si hrám teraz doma sám pre seba a skúšam skladať vlastne piesne,“ hovorí Braňo Lang o svojom živote v Anglicku.

Ako vidí pracovné možnosti?

Zlatomoravčan nám porozprával aj čo sa týka pracovných možností vo Veľkej Británii. „Dôležitá je znalosť angličtiny. Takisto je dôležité byť zaregistrovaný v agentúre, ktorá garantuje minimálne 4 mesiace práce, aby sa vám investované náklady cca 500 libier vrátili. Prvá výplata je až po 2 týždňoch a potom každý týždeň. Návratnosť investovaných financií je rýchla a dá sa ušetriť mesačne až do 400 libier, samozrejme, keď človek nefajčí a nepije,“ hovorí svoje skúsenosti bývalý člen zlatomoravskej skupiny Miniband.

Je to výborná skúsenosť

Týmto článkom by Braňo Lang chcel posmeliť tých mladých ľudí, ktorí váhajú a majú obavy pracovať v zahraničí. „Môj osobný názor je, že pre mladých a slobodných ľudí je to výborná skúsenosť, ako sa zdokonaliť v jazyku a spoznať inú krajinu. V každom prípade je to veľká životná skúsenosť a určite lepšie, ako byť registrovaný na úrade práce. S pozdravom z UK,“ povedal na záver náš verný čitateľ Braňo Lang.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM