Peter Klimant Šport

Športová lahôdka v našom okrese: Machulinská dvadsiatka už čoskoro, príde i Mikuláš!

Blíži sa veľká športová udalosť. Už po 32-krát sa bežci postavia v Machulinciach na trať, aby si odbehli známu Machulinskú dvadsiatku. Tešiť sa môžeme i na Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Športová lahôdka v našom okrese: Machulinská dvadsiatka už čoskoro, príde i Mikuláš!
Zdroj: TASR

Prvý cestný pretek sa v Machulinciach konal v roku 1984. V tom čase by asi málokto uveril, že toto športové podujatie bude mať takú dlhú tradíciu. Tento rok sa totiž bude konať už 32. ročník slávnej Machulinskej dvadsiatky. Tá sa beží vždy v prvú decembrovú sobotu. Nebude tomu inak ani tento rok.

V sobotu 5. decembra si pretekári zmerajú svoje sily v 20-kilometrovom preteku po ceste do Jedľových Kostolian a späť. „Okrem výkonov otužilích športovcov sa môžete tešiť na varenú kapustnicu, či vínko aj koláče. Takisto sa môžete s vašimi ratolesťami prísť pozrieť aj na príchod Mikuláša, či sa pokúsiť vyhrať nejakú krásnu cenu z našej bohatej tomboly,“ informujú o podujatí organizátori.

Štartovať sa bude presne o 13:00 hodine v hlavných kategóriách, ktoré tvoria muži a ženy. Dorastenci a rekreační bežia len 6 kilometrov.Okrem týchto kategórií si môžu zasúťažiť aj deti základných škôl na 200-metrovej až 1 000-metrovej trati. Rozdelené budú podľa veku do jednotlivých skupín a dĺžky tratí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM