Iné športy

Športová lahôdka už čoskoro: Bežci budú zdolávať cesty nášho okresu

Hromada bežcov sa po roku opäť postaví na trať, aby si zabehali na jedinečnej bežeckej súťaži, ktorá pôjde cez viaceré obce zlatomoraveckého okresu.

Ilustračný obrázok k článku Športová lahôdka už čoskoro: Bežci budú zdolávať cesty nášho okresu
Zdroj: TASR

Známa Slepčianska 15-tka štartuje tento rok už po 21-krát. Bežci z regiónu sa na trať postavia už v sobotu 11. novembra. Ako už z názvu vyplýva, bude sa behať 15 kilometrov.

Beží sa zo Slepčian smerom do obce Nová Ves nad Žitavou, kde sa otáča späť do Slepčian, potom sa beží do obce Tesárske Mlyňany a Vieska nad Žitavou a späť do cieľa v Slepčanoch.

Muži aj ženy budú mať štyri vlastné kategórie, ktoré sú rozdelené podľa veku. Pripravené sú i špeciálne kategórie pre detských bežcov. Spoločne budú bežať chlapci a dievčatá z 1. až 4. ročníka základných škôl a následne chlapci a dievčatá z 5. až 9. ročníka. Bežať budú aj chlapci a dievčatá materských škôlok na skrátenej 50 metrovej trati.

Celá športová akcia začína pred slepčianskym kultúrnym domom o dvanástej hodine, kedy začínajú behať deti. Dospeláci prídu na rad o trinástej hodine. Usporiadateľ podujatia je obec Slepčany.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM