Kristína Striešková Kultúra

Sobotné popoludnie s Vion-om!

Futbalový klub ViOn Zlaté Moravce v spolupráci so spoločnosťou E.ON, ktorá podporuje podujatia s názvom Rodinný futbal, pripravil pre najmenších viac ako zaujímavé sobotňajšie popoludnie.

Na vedľajšom ihrisku štadióna FC ViOn Zlaté Moravce deti bojovali v množstve súťaží o zaujímavé ceny s tematikou ich obľúbeného klubu. Každý zo súťažiacich sa snažil dokázať, že práve on či ona má najrýchlejšie nohy v behu cez prekážkovú dráhu. Neďaleko sa deti vzájomne povzbudzovali pri slalome s loptou a rovnako tomu bolo aj pri súťaži v žonglovaní v stredovom kruhu. Pred bránou sa bojovalo o titul najpresnejšieho strelca do terčov a v úzadí si deti mali možnosť zahrať minifutbal. Mladé nádeje sa teda pri súťažení nie len výborne zabavili, ale mali možnosť sa aj niečo nové naučiť, keďže jednotlivé disciplíny mali pod dohľadom tréneri mládežníckych kategórií FC ViOn.

Po tom, čo deti absolvovali všetky pre nich pripravené disciplíny, prišiel rad na vyhodnotenie a odmenenie najšikovnejších hráčov sobotňajšieho popoludnia. Následne prišiel rad na vyhlásenie víťazov v súťaži o návrh maskota FC ViOn. V internetovom hlasovaní si najviac sympatií získal návrh Tomáša Solára. Najpopulárnejšie meno pre maskota – Vilko – malo až trojicu víťazov. Boli nimi Tomáš Solár, Alexandra Chrenová a Tomáš Ondrejka. Činovníci klubu sa pri realizácii návrhu priklonili k nápadu Laury Homolovej, ktorá sa zapojila do súťaže svojou kresbou zubra v drese ViOn-u. Za meno maskota bola zvolená idea Eriky Babockej, ViOnko.

Samotnému predstaveniu nového maskota predchádzalo vystúpenie tanečnej skupiny Old School Brothers. Po ich vystúpení, kde okrem iného naučili zopár odvážlivcov svoje tanečné kroky, sa na pódium dostal aj čestný hosť – zubor ViOnko. ViOnko sa nechal odfotografovať s davom nadšených detí a odobral sa do útrob štadióna rozcvičiť sa pred ďalším vrcholom dňa – zápasom medzi domácim ViOnom a trnavským Spartakom.

Autor: Juraj Višňovský

Sobotné popoludnie s Vion-om!
1
Galéria
Predstavenie_maskota
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM