Peter Klimant Správy

Sneženie v Moravciach: Cestári sú od rána v pohotovosti, kde nastali najkomplikovanejšie situácie?

Biele cesty, chodníky, čiapočky na strechách áut. Do takéhoto rána sme sa pred štartom víkendu zobudili. Pracovníci zlatomoraveckých Technických služieb ale vstávali ešte o niečo skôr. Ako to vyzerá na mestských cestách?

Ilustračný obrázok k článku Sneženie v Moravciach: Cestári sú od rána v pohotovosti, kde nastali najkomplikovanejšie situácie?
Zdroj: Dnes24.sk

Biela zima sa na uliciach nášho mesta do rána poriadne vybláznila. To každoročne postaví do pozoru aj cestárov. Starostlivosť o mestské komunikácie majú v réžii mestské Technické služby. Tým v piatok začala šichta v skorých ranných hodinách.

„Prvý výjazd začal o štvrtej hodine ráno . Do služby boli povolané štyri autá, konkrétne liazka, traktor, UNCák a nová multikára,“ povedal pre Moravce 24 riaditeľ Technických služieb Branislav Varga.

Podľa jeho slov bola v našom meste najkomplikovanejšia situácia na hlavných úsekoch. „Najkomplikova­nejšie to bolo na hlavných chodníkoch, chodníkoch na závody, to znamená na Továrenskej, potom pred nemocnicou, pred poliklinikou, okolo autobusky, Prvomájka a Hviezdoslavova,“ hovorí riaditeľ.

Na otázku, či pracovníci Technických služieb narazili počas dnešnej šichty i na nejaké problémy, Varga odpovedá: „Boli problémy s odparkovanými autami, ktoré bránili prechodu odhřňačom, ale nebolo to nejako strašné, dalo sa to,“ povedal Varga na záver.

V prípade, že bude i naďalej snežiť, budú i pracovníci Technických služieb pokračovať vo svojej práci. Pokiaľ nájdete neodhrnutú mestskú cestu alebo chodník, neváhajte a kontaktujte pracovníkov Technických služieb mesta.

Foto: Monika Friedlová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM