Futbal

Skvelé gesto ViOn-u: Zrušený zápas proti Kežmarku predsa len odohrajú

Slovnaft Cup prešiel v závere ročníka veľkou zmenou. Niektoré zápasy boli zrušené a pokračujú len tímy z I. a II. ligy. Vedenie ViOn-u však okamžite zareagovalo.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé gesto ViOn-u: Zrušený zápas proti Kežmarku predsa len odohrajú
Zdroj: Rastislav Búgel

Slovenské prvoligové futbalové kluby AS Trenčín a FC ViOn Zlaté Moravce zareagovali na zúženie aktuálneho ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu na tímy prvej a druhej ligy peknými gestami. Hoci mimo súťaže, zápasy s ich pôvodnými súpermi zo Spišského Podhradia, resp. Kežmarku odohrajú.

Do Kežmarku mal pricestovať ViOn Zlaté Moravce v rámci štvrtého kola. Pandémia koronavírusu ale zhatila plány všetkým. Napriek tomu „vionisti“ pod Vysoké Tatry vycestujú. Urobili veľké gesto, ktorým chcú Kežmarčanom pomôcť a vynahradiť zrušený pohárový súboj.

"My hrať v Kežmarku budeme, aj keď nie v pohári, ale len v rámci prípravy. Teší ma, že myšlienku bez váhania okamžite podporili majiteľ i tréner. Keď som si prečítal slová trénera Kežmarku Pavla Fejerčáka, ktorými reagoval na vyradenie klubov z nižších súťaží z aktuálneho ročníka Slovnaft Cup-u, nenechalo ma to len tak a hneď som to začal riešiť. Sklamanie pod Tatrami zavládlo obrovské a chceme ho aspoň čiastočne zmierniť. Vnímame to ako gesto, ktoré sme boli doslova povinní urobiť. Vieme, čo pre amatérske kluby znamenajú tieto stretnutia s ligistami. Príjmy z takýchto zápasov, zo vstupného a ďalších aktivít, sú pre tieto kluby nezanedbateľnou čiastkou ich rozpočtu. Navyše, nezabúdajme, že takmer každý hráč v najvyšších súťažiach začínal v amatérskom futbale. Bez týchto klubov by možno niektorí dnes nehrali ligu. Nezabúdajme na toto, amatérske kluby si zaslúžia našu pozornosť. Chceme, aby o tento zápas fanúšikovia v danom regióne neprišli, aby si ten deň užili. Tešíme sa na zápas pod Tatrami. Jediné, čo ostáva otvorené, je termín. A to kvôli nejasnému vývoju pandémie. Buď ho odohráme v júni v rámci prípravy alebo na jeseň počas reprezentačnej pauzy. Musíme počkať, aby mohol domáci tím vôbec hrať, a aby mohli prísť na štadión diváci. Toto sú dve kľúčové veci. Všetko si doladíme hneď ako to bude možné,“ objasnil generálny manažér ViOn-u Marek Ondrejka.

„Predovšetkým sa chceme poďakovať za fantastické gesto. Naši chlapci boli veľmi namotivovaní. Chceli si proti ViOn-u zahrať. Po vyhlásení SFZ a prečudesnom pokračovaní zavládla v našich radoch skepsa. Keď mi zavolal pán Marek Ondrejka, veľmi nás potešil. Budeme veľmi radi, keď pripravíme stretnutie, ktoré sa odohrá. Pre nás to bude sviatok,“ povedal tréner futbalistov Kežmarku Pavol Fejerčák.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z futbalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM