Kristína Striešková Kultúra

Škola oslávila 50.výročie

Budova Základnej školy J.V. ŠIMKA oslávila začiatkom októbra svoje jubileum -50 rokov od odovzdania do užívania súčasnej budovy školy. Pri tejto príležitosti si všetci zainteresovaní pripravili bohatý slávnostný program.

Budova terajšej školy začala písať svoju históriu už v roku 1960, kedy ju začali stavať na obecných pozemkoch a sčasti na súkromných poliach. Slávnostne bola do užívania odovzdaná 26. augusta 1961. Kľúče prevzal novovymenovaný riaditeľ Karol Drienovský, rodák obce Žitavany. V súčasnosti patrí Základná škola J. V. Šimka medzi plnoorganizované školy v Zlatomoraveckom okrese. Zriaďovateľom základnej školy je obec a riaditeľkou je Gabriela Ďuriačová.

50.výročie bolo podnetom k spomínaniu a bilancovaniu. K hodnoteniu vývoja materiálneho a technického vybavenia školy, zmien v modernizácii interiéru školy ale aj vonkajšieho vzhľadu budovy a okolitých priestorov. K dôležitejšej súčasti hodnotenia uplynulých 50-tich rokov však patrilo aj hodnotenie kvality prípravy absolventov školy na ich budúci profesionálny i osobný život. Na príprave dôstojného priebehu osláv výročia školy sa podieľali všetci pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci školy a jej žiaci. Pri tejto príležitosti bola s podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja vydaná spomienková publikácia o 50-ročnom živote školy, o jej pedagógoch i žiakoch, ktorí veľkou mierou prispeli k šíreniu dobrého mena školy i obce na okresnej, krajskej i celoštátnej úrovni.

K výročiu školy bola takisto vydaná aj pamätná medaila, ktorá bola spolu s výrobkami našich žiakov súčasťou darčekového balíčka pre pozvaných hostí. Ponúkame vám malé nahliadnutie do osláv tohto výročia.

Informácie boli čerpané aj z informačných novín občanov obce Žitavany – Naše Žitavany Foto: Pavol Čepček

50.vyrocie_ZS_Zitavany
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM