Veronika Kalinová Krimi

Škandál, deň druhý: Nitriansky biskup odvolal obvineného kňaza z vedenia farnosti!

Nitriansky biskup Viliam Judák sa rozhodol, že uvoľní kňaza obvineného zo zločinu sexuálneho zneužívania z vedenia farnosti, a to až do právoplatného rozhodnutia súdu. Biskup sa zároveň vyjadril, že plánuje navštíviť rodinu dievčaťa.

Ilustračný obrázok k článku Škandál, deň druhý: Nitriansky biskup odvolal obvineného kňaza z vedenia farnosti!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vyšetrovanie zo strany polície pokračuje. „Hoci platí prezumpcia neviny, a teda je nutné počkať na právoplatné rozhodnutie súdu, pre dobro údajnej obete, Cirkvi i farnosti i pre dobré meno obvineného kňaza, rozhodol biskup o jeho uvoľnení z vedenia farnosti,“ uviedlo vo svojom stanovisku Nitrianske biskupstvo.

Biskup Judák hodlá v blízkom čase navštíviť rodinu, ktorej sa to týka, a zistiť, nakoľko sa toto obvinenie zakladá na pravde. Zároveň je pripravený sa tejto rodine ospravedlniť a byť nápomocný, ak sa stalo niečo, čo nie je v súlade s kresťanskou morálkou a s kresťanskými hodnotami.

Počas dnešného dňa sa biskup stretol s obvineným aj so starostami troch obcí, ktoré patria do farnosti, ktorú obvinený kňaz spravoval. „Starostovia vyjadrili za seba i za väčšinu obyvateľov obcí kňazovi svoju podporu,“ tvrdí biskupstvo. Viac o škandále, ako aj reakcii obvineného kňaza sa dočítate TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM