Správy

Situácia sa ZHORŠUJE! Krízový štáb stopol návštevy v zariadení opatrovateľskej služby

Krízový štáb mesta Zlaté Moravce opäť zasadal. Vzhľadom na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu prijal niekoľko opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa ZHORŠUJE! Krízový štáb stopol návštevy v zariadení opatrovateľskej služby
Zdroj: TASR/DPA

Mestský úrad v Zlatých Moravciach bude od 27. septembra vybavovať stránky v obmedzenom režime a počas pracovných dní skráti úradné hodiny. Rozhodol o tom krízový štáb mesta na svojom piatkovom rokovaní.

K prijatým opatreniam patrí aj zákaz návštev v zariadení opatrovateľskej služby (ZOS), ktorý takisto vstúpi do platnosti od pondelka 27. septembra.

„Krízový štáb rozhodol aj o zriadení mobilného odberového miesta na Mestskom trhovisku na ulici Sama Chalupku. Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu bude slúžiť obyvateľom okresu Zlaté Moravce na antigénové testovanie,“ konštatuje sa v uznesení štábu.

A čo nemocnica?

Situácia v zlatomoravskej nemocnici je zatiaľ bezproblémová, momentálne v nej nie je hospitalizovaný žiadny pacient s ochorením COVID-19. Od začiatku budúceho týždňa však bude pri vchode do nemocnice vstupný filter.

„Situácia je stabilná, na jej prípadné zhoršenie je nemocnica materiálne aj technicky pripravená. Funguje aj odberové miesto, v ktorom naďalej prebieha testovanie prostredníctvom antigénových alebo PCR testov,“ informovalo vedenie nemocnice.

Prečítajte si tiež

Situácia v školách

Vyučovanie v mestských školských zariadeniach sa uskutočňuje podľa radnice v štandardnom režime.

„Na Základnej škole Mojmírova je jedna trieda od 21. septembra v karanténe. Centrum voľného času je v nezmenenej prevádzke. Samotesty boli do škôl distribuované 23. septembra,“ uviedol krízový štáb.

Radnica okrem toho prostredníctvom technických služieb mesta dezinfikuje pribežne všetky budovy v pôsobnosti podniku. Ide o domy smútku, administratívnu budovu, kvetinárstvo i objekt na skládke komunálneho odpadu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM