Samospráva

Samospráva zrekonštruuje chodník na Dlhej: Začať by sa malo tento mesiac

Dobrá správa pre obyvateľov Dlhej ulice. Mesto Zlaté Moravce má na pláne rekonštrukciu ich chodníka. Prvá etapa opráv by mala začať v septembri.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva zrekonštruuje chodník na Dlhej: Začať by sa malo tento mesiac
Foto: Ľubomír Hudačko

Dlhá ulica v Zlatých Moravciach má len jeden chodník. Podľa samosprávy je už ale v nevyhovujúcom stave. Nastal preto čas na jeho rekonštrukciu, ktorá bude rozdelená na tri etapy.

„V polovici septembra by mala začať rekonštrukcia prvého úseku chodníka. Pôjde o najväčšiu z troch zvolených častí. Začína sa od žitavianskej strany a pokračuje ďalej do mesta. Pôjde o kompletnú rekonštrukciu, asfalt vystrieda zámková dlažba. Pôvodná asfaltová vrstva chodníka bude odstránená. Bude tam daná dlažba aj s podkladom a novými obrubníkmi,“ informuje primátor Dušan Husár, ktorý predpokladá, že táto časť bude hotová do konca októbra.

Mestskí poslanci odklepli na rekonštrukciu prvej časti chodníka 45-tisíc eur. "Zvyšné dve časti chodníka budú zrekonštruované v budúcnosti. Presné termíny nie sú nateraz známe. Všetko záleží od finančných možností mesta. Rekonštrukcia celého 1 200 metrového chodníka bola vysúťažená na sumu 117 266 eur. Mestské zastupiteľstvo zatiaľ schválilo finančné prostriedky len na aktuálne prerábaný prvý úsek. Pokiaľ budú na rok 2019 schválené peniaze na opravu ďalšej časti, tak o rok sa tento úsek aj zrekonštruuje,“ dodáva primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM