Samospráva

Samospráva udeľovala koncoročné odmeny: Zamestnanci si rozdelili takmer 50-tisíc

Koncoročné odmeny neobišli pracovníkov zlatomoravskej samosprávy ani v roku 2017. Koľko dostali?

Ilustračný obrázok k článku Samospráva udeľovala koncoročné odmeny: Zamestnanci si rozdelili takmer 50-tisíc
Zdroj: Dnes24.sk

Koncoročné odmeny sa v Zlatých Moravciach udeľovali v závere minulého roka. „Odmeny za rok 2017 boli vyplatené pre 161 zamestnancov Mesta Zlaté Moravce, a to pracovníkom mestského úradu, príslušníkom mestskej polície, pracovníkom materských škôl a školských jedální pri materských školách, Centra voľného času, denného centra, sociálnych služieb a zariadenia sociálnych služieb,“ povedala Iveta Szobiová, hlavná ekonómka zlatomoravskej radnice.

Mesto podľa Szobiovej vynaložilo za vlaňajšok celkovo na odmenách 49 380 eur, čo je priemerne 307 eur na jedného zamestnanca.

Ako ďalej povedala, finančný stav Mesta Zlaté Moravce je v súčasnosti dobrý, nakoľko mesto za rok 2017 hospodárilo s prebytkom, preto si vraj odmeny pre svojich pracovníkov mohlo dovoliť.

„Výšku vyplatených odmien pre jednotlivé strediská a zamestnancov schválil primátor mesta na návrh prednostu úradu a vedúcich jednotlivých oddelení a náčelníka mestskej polície. Výška rozdeľovaných odmien pre jednotlivé strediská závisela od výšky šetrenia rozpočtu na konkrétnom stredisku,“ dodala.

Pre porovnanie sme sa pozreli aj na odmeny, ktoré boli udeľované v predchádzajúcich rokoch. Za rok 2016 vynaložila samospráva na odmeny 52 481 eur. Za rok 2015, teda v čase, keď naše mesto riadila ešte primátorka Serafína Ostrihoňová, po ktorej počas spomínaného roka prevzala vedenie zastupujúca primátorka Marta Balážová, udelila samospráva svojim zamestnancom až 68 235 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM