Peter Klimant Rôzne Rôzne

ROZHOVOR s hráčom mesiaca a najlepším strelcom súťaže: Vyspovedali sme Kamerunčana Tawambu

Futbalistovi Leandre Tawambovi z Kamerunu sa v Zlatých Moravciach mimoriadne darí. V drese ViOnu sa prebojoval do čela tabuľky strelcov a bol taktiež vyhlásený za hráča mesiaca Fortuna ligy. Rozhodli sme sa ho preto vyspovedať. Okrem iného nám prezradil aj svoj recept na úspech.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s hráčom mesiaca a najlepším strelcom súťaže: Vyspovedali sme Kamerunčana Tawambu
Zdroj: TASR

Kamerunčan Leandre Gael Tawamba Kana (25) nastúpil do radov futbalové klubu FC ViOn od piateho kola Fortuna ligy 2015/2016. Do Zlatých Moraviec prišiel z líbyjského Al-Ahly SC Benghazi. Moravce však nie sú jeho prvou slovenskou zastávkou. V minulosti obliekal dres Ružomberka i Nitry. Za FC ViOn sa mu však v tejto sezóne mimoriadne darí. Koncom novembra bol vyhlásený za hráča mesiaca október a momentálne je i kráľom tabuľky strelcov našej najvyššej futbalovej súťaže.

Ako vnímate to, že ste sa stal hráčom mesiaca Fortuna ligy?

Som veľmi šťastný a motivovaný do budúcnosti. Je to gesto, ktoré ma ženie vpred byt lepší a lepší.

Momentálne kraľujete i tabuľke strelcov. Aký je váš recept na úspech?

Tvrda práca a láska k futbalu!

Proti Skalici ste sa blysol krásnym hetrikom, ktorý vyhral zápas. Koľko hetrikov sa vám podarilo počas vašej kariéry dať?

Vo svojom živote som vsietil mnoho hetrikov, ale tento je špeciálny, nakoľko tento bol prvýkrát v mojej profesionálnej kariére. Teší ma, že to je práve v tomto klube.

Ako ste spokojný s doterajším výkonom ViOnu?

Nie som spokojný s výsledkami tímu, pretože my máme kvalitu, hráčov, technické vybavenie a viem, že vieme byt lepší! No toto je futbal, musíme to brať športovo a dúfam, že ďalšie naše výkony budú len lepšie.

Aké sú vaše plány po ukončení jesennej časti Fortuna ligy?

V prvom rade sa koncentrujem na náš posledný zápas s Dunajskou Stredou, po ukončení tejto sezóny si môžeme zhodnotiť uplynulú sezónu a spolu s vedením si sadnúť a povedať si ako ďalej, moje ambície sú hrať v lepšej lige.

V akej lige by ste najradšej hral?

Moja vysnívaná liga je tá anglická, v tejto lige môžeme hovoriť o totálnom futbale čo sa týka fyzických požiadaviek, rozumových, taktických.

Aký je váš futbalový vzor?

Mojím vzorom je Yaya Toure, pretože je to hráč, ktorý dokáže hrať na rôznych pozíciách, či už obrannej, stredovej alebo tej útočnej.

Ako sa vám páči v Zlatých Moravciach? Cítite sa v našom meste dobre?

Zlaté Moravce sú malé mesto, ale ľudia sú tu veľmi sympatickí a milí. A toto robí Zlaté Moravce pre mňa viac pohodlnejšie a príjemnejšie.

Ako trávite svoj voľný čas mimo trávnika?

Keď mám čas, rád si dám šálku kávy v meste s kamarátmi, idem do Nitry na nákupy či do kina.

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM