Peter Klimant Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Moravciach

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov mestského parlamentu v Zlatých Moravciach sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Moravciach
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Tieto voľby v našom meste kandiduje viacero mladých ľudí. Úplne najmladším je len 23-ročný Andrej Paluška, kandidujúci vo volebnom obvode číslo 1.. Eriku Babockú, rekordérku z minulých volieb, však ani zďaleka netromfol. O post mestskej poslankyne sa uchádzala vtedy ešte len ako 18-ročná. Ako vieme, bola i zvolená.

Tohtoročné komunálne voľby pritiahli viac mladej krvi. V rozmedzí 23 až 26 rokov kandiduje 8 ľudí. Pod tridsať rokov je to až dvanásť kandidátov. Vo voľbách v roku 2010 ich pritom bolo o dosť menej. Narátali sme len štyroch, ktorí mali pod 30 rokov.

A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší? Tu bezkonkurenčne vyhráva 70-ročný kandidát Peter Lisý, volebný obvod číslo dva. To je až 47-ročný rozdiel medzi ním a najmladším kandidátom Paluškom. V celom zozname uchádzačov o poslanecké fleky nájdeme 8 ľudí nad 60-rokov. V minulých voľbách ich bolo až 13 a prvenstvo aj vtedy držal Peter Lisý, ktorý mal 66 rokov. O toto prvenstvo sa delil s Máriou Jakubovičovou, ktorá už tieto voľby nekandiduje.

Kompletný zoznam kandidátov si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM