Peter Klimant Rôzne

Robert Fico otvorene v Moravciach: Začína sa báť žien, priznanie o zážitku z nášho okresu!

Premiér Robert Fico prišiel do Zlatých Moraviec, aby tu oslávil Medzinárodný deň žien. Pri svojom úvodnom príhovore prezradil zaujímavú pikošku - začína sa báť žien. Jedným z dôvodov jeho fóbie je zážitok, ktorý zažil priamo v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Robert Fico otvorene v Moravciach: Začína sa báť žien, priznanie o zážitku z nášho okresu!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu do nášho mesta zavítal šéf vladného kabinetu Robert Fico, aby tu so Zlatomoravčanmi už tradične oslávil Medzinárodný deň žien. Po pätnástej hodine vystúpil na pódium v preplnenej divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu. Hneď po úvodnej ďakovačke pre ľudí spustil premiér reč o svojich zmiešaných pocitoch z celej akcie.

„Priznám sa, že sa na jednej strane tu cítim veľmi dobre, lebo nie som ďaleko od vlastného domova. Keby som prešiel na druhú stranu cez pohorie Tríbeč, tak som v Topoľčanoch. Ale začínam mať pred takýmto veľkým počtom žien obrovský strach,“ prezradil Fico v úvode.

Neuveriteľný strach zo žien

Nasledovali priznania o tom, aké to mal v mladosti, keď ho ešte nikto nepoznal, s babami jednoduché a ako sa to postupne začalo kaziť. „Pozval som dievča do reštaurácie, do kina a všetko fungovalo tak, ako malo fungovať. A zrazu čím som starší a čím ma častejšie vidíte v novinách alebo v televízií, tak zisťujem, že som úplne stratil svoje súkromie a začínam sa žien neuveriteľne báť,“ priznal sa Fico Zlatomoravčanom.

Ako príklad, či skôr vysvetlenie dôvodu svojej fóbie, uviedol jednu príhodu, ktorá sa podľa jeho slov odohrala v jednej dedinke práve z nášho okresu. Názov obce však neprezradil. Vraj sa tam však konal míting Smeru, na konci ktorého ho starosta s miestnymi obyvateľmi pozvali na malé posedenie.

„Boli tam nádherne napečené pagáče. Ja som bol hladný ako vlk, tak som asi päť pagáčov zjedol a taká pani stále sa na mňa pozerala, pozerala a pozerala a hovorí mi – pán premiér však si ešte dajte ten pagáčik. Hovorím, že ďakujem, už som mal päť. Na čo pani reagovala – no nebolo ich päť, bolo ich deväť, ale kto by to rátal, pravda? …takže odvtedy som pochopil, že som pod obrovskou kontrolou žien,“ opísal Fico príhodu, ktorú vraj zažil v našich končinách.

Bašta Smeru

Po vtipnom zážitku prítomným ešte vysvetlil pôvod samotného sviatku MDŽ a už nasledovalo predstavenie ďalších hostí, medzi ktorými bol napríklad i minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, či predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica.

Zaujímavo vyzneli premierové slová pri predstavovaní okresného šéfa Zlatých Moraviec Mariána Kéryho. Fico tu lichotivo okomentoval Kéryho rajón slovami – „Veľmi si vážim naozaj, toto je bašta Smeru,“ povedal Fico, a to i napriek tomu, že strana Smer zažila v Zlatých Moravciach počas vlaňajších komunálnych volieb poriadny prepad. Do mestského parlamentu sa totiž dostal len jeden smerák a ich primátorská kandidátka Marta Eckhardtová skončila až na treťom mieste.

Róbert Fico v Moravciach prehovoril o jeho fóbií zo žien
1
Galéria
Premiér Robert Fico zavítal do Moraviec osláviť MDŽ
9
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM