Správy Samospráva

Riaditelia škôl obhájili svoje posty: Vo funkcii budú ďalších 5 rokov

Začiatkom septembra začne nové funkčné obdobie riaditeľov niektorých zlatomoravských škôl. Svoje posty obhájili všetci pôvodní riaditelia.

Ilustračný obrázok k článku Riaditelia škôl obhájili svoje posty: Vo funkcii budú ďalších 5 rokov
Zdroj: Mesto Zlaté Moravce

Ako informovalo vedenie mesta, koncom uplynulého školského roka sa uskutočnili výberové konania na posty riaditeľov v Základnej škole (ZŠ) Pribinova, ZŠ Mojmírova, Materskej škole (MŠ) Kalinčiakova a v Centre voľného času (CVČ) Zlaté Moravce.

Výberové konania sa konali z toho dôvodu, že pôvodným riaditeľom končilo ich 5-ročné funkčné obdobie.

„O riaditeľské stoličky mohol zabojovať každý, kto spĺňal stanovené kvalifikačné predpoklady. Záujem bol však nízky. S výnimkou ZŠ Mojmírova, kde sa o miesto riaditeľa uchádzali dve osoby. Vo zvyšku uvedených škôl sa neprihlásil nikto, okrem pôvodných riaditeliek a riaditeľa. Aj tí však museli prejsť riadnym výberovým konaním, kde o ich zvolení rozhodovali jednotlivé rady škôl,“ informovalo mesto.

Vo voľbe boli úspešní všetci pôvodní riaditelia: ZŠ Pribinova – Lenka Herdová, ZŠ Mojmírova – Viera Striešková, MŠ Kalinčiakova – Hana Poláková, CVČ Zlaté Moravce – Jozef Zlatňanský. Vo funkcii budú na ďalších päť rokov.

Slávnostné odovzdanie menovacích dekrétov pre staronových riaditeľov sa konalo jeden deň pred koncom uplynulého školského roka. Dekréty odovzdal primátor Dušan Husár na pôde Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

„Blahoželám im a teším sa na ďalšiu spoluprácu. Prajem im hlavne veľa úspechov, čo sa týka vzdelávania ale aj úspechov v rôznych projektoch, ktoré školy realizujú,“ povedal.

Na ceremónii bola prítomná aj vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach Danuša Hollá, ktorá zhodnotila doterajšiu vzájomnú spoluprácu riaditeľov a mesta ako dobrú.

„Som veľmi rada, že sa im podarilo uspieť aj v tomto najnovšom výberovom konaní. Dúfam, že spolupráca bude aj naďalej veľmi dobrá, že budeme navzájom dobre vychádzať,“ povedala.

Na snímke Dušan Husár so staronovými riaditeľmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM