Peter Klimant Samospráva

Riaditeľ Záhradníckych služieb opäť na pretrase: Tomajko sa ide odvolávať!

Obradná sála Mestského strediska a kultúry ešte ani nevychladla od posledného zasadnutia mestského parlamentu a už tu máme ďalšie. Ide sa odvolávať riaditeľ Záhradníckych služieb mesta, vraj na vlastnú žiadosť.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ Záhradníckych služieb opäť na pretrase: Tomajko sa ide odvolávať!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V poradí tretie zasadnutie mestského zastupiteľstva sa uskutoční už tento piatok o 16:00 hodine v priestoroch obradnej sály Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach.

Hlavný bod programu je odvolanie Mariána Tomajka z postu riaditeľa Záhradníckych služieb mesta. Podľa zverejneného návrhu na odvolanie, ktorý predkladá primátorka Serafína Ostrihoňová, má byť riaditeľ zo svojej funkcie odvolaný na základe vlastnej žiadosti. Pokiaľ poslanci návrh schvália, Marián Tomajko oficiálne mestskému podniku došéfuje v utorok 10. februára.

„Ja tu nebudem naveky. Ja som povedal, že každý vie kedy má odísť, ja odídem čestne a statočne, aby sa dokázalo, že ja som v živote nič tomuto mestu zlé nespravil,“ povedal na poslednom zasadnutí Marian Tomajko.

Viacerí poslanci ho na druhom zasadnutí mestského parlamentu obviňovali zo zlého hospodárenia vo svojom podniku a z toho, že údajne robil komplikácie pri vykonávaní auditu v Záhradníckych službách. Riaditeľ tieto tvrdenia odmietal. „Keď sa ukončí audit, keď sa ukončí rok, ako to patrí, tak aj odídem,“ povedal Tomajko poslancom na zasadnutí.

Mestský podnik Záhradnícke služby mal v minulosti viaceré problémy, naposledy s exekúciami, kvôli ktorým dokonca neboli zamestnancom podniku vyplácané mesačné mzdy. I bývalý primátor Peter Lednár sa snažil Tomajka viackrát odvolať, no bezúspešne. Mestskí poslanci ho v minulosti podržali.

Na fotke: Marián Tomajko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM