Samospráva

Rekreačné poukazy pre zamestnancov: Koľko na ne vyčlenilo naše mesto?

Od januára boli na Slovensku zavedené takzvané rekreačné poukazy pre zamestnancov. Je na túto novinku pripravená zlatomoravecká radnica?

Ilustračný obrázok k článku Rekreačné poukazy pre zamestnancov: Koľko na ne vyčlenilo naše mesto?
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromní aj štátni zamestnávatelia s viac ako 49 zamestnancami majú od prvého januára 2019 povinnosť poskytovať svojim zamestnancom príspevok na rekreáciu, ak si oň zamestnanec požiada. Novinka sa tak týka aj nášho mesta, pre ktoré aktuálne pracuje 181 zamestnancov.

„V rozpočte na rok 2019 sme na tento účel vyčlenili sumu 35 650 eur. Samosprávy, ktoré s týmito príspevkami nerátali, budú mať počas roka zrejme problém, pretože tie peniaze budú musieť niekde nájsť. My sme sa na to pripravili,“ vyjadril sa primátor Dušan Husár.

Jedným dychom ale dodáva, že teoreticky tu môže nastať problém, ak o príspevok v plnej miere požiadajú všetci zamestnanci. "Bola by to privysoká čiastka. Hľadali sme kompromis, v ktorom predpokladáme, že nie každý to využije a taktiež nie každý to využije v plnej miere,“ dodal.

Ak by táto situácia nastala, mesto by muselo dodatočne hľadať chýbajúce peniaze. Podľa Husára je ale skôr pravdepodobné, že nedôjde k vyčerpaniu ani vyčlenených peňazí. V takom prípade plánuje magistrát tieto prostriedky využiť na iné projekty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM