Kristína Striešková Rôzne

Radnica sa chce zbaviť budov, na predaj i časť nemocnice

Mesto Zlaté Moravce plánuje postupne odpredať budovy, ktoré nevyužíva a sú tak mestu len na ťarchu. Budova bývalého Mestského národného výboru by sa mala stať budúcim sídlom vedenia mesta.

V zozname nepotrebného majetku sa ocitlo osem budov, z ktorých väčšinu chce radnica odpredať. Ako informoval magistrát, do zoznamu boli zaradené dlhodobo nevyužívané budovy, pri ktorých náklady na opravu prevyšujú výnosy z prenájmu. „Vo vlastníctve mesta Zlaté Moravce sa nachádzajú nehnuteľnosti, ktoré sú v zlom technickom stave, môžu ohroziť obyvateľov mesta a nakladanie s nimi je potrebné prioritne riešiť. Je tu zaradený aj majetok, ktorý je dlhodobo nevyužívaný a postupne rastú náklady na jeho udržiavanie,“ uvádza v informatívnej správe prednosta Mestského úradu v Zlatých Moravciach Ľubomír Martinka.

Na predaj aj obchodné strediská [/size][/color]

V zozname dubiózneho majetku sa tak napríklad ocitla časť pavilónu bývalej pôrodnice v mestskej nemocnici, ale i budova bývalého Mestského národného výboru (MsNV) či dve nákupné centrá. Nie všetkých nehnuteľností sa však radnica plánuje vzdať. Budova na Štefánikovej ulici postavená začiatkom 20. storočia slúžila po vojne MsNV. Neskôr tam bola transfúzna stanica a rehabilitačné pracovisko. Dnes postupne chátra, no mesto s ňou už má svoje plány. „Zámerom je presťahovať do tejto budovy Mestský úrad Zlaté Moravce, čím by sa zvýšila priestorová kapacita úradu a následne by sa uvoľnila súčasná budova MsÚ na Ulici 1. mája,“ uvádza sa v správe. V majetku mesta by mala zostať aj výmenníková stanica na Duklianskej ulici, ktorú chce mesto využívať na rozvoj služieb obyvateľstvu.

Zvyšných šesť budov plánuje radnica odpredať za ceny určené znaleckými posudkami. Okrem časti nemocničného pavilónu, v ktorom kedysi bola pôrodnica, budú na predaj aj obchodné strediská na Hviezdoslavovej a Duklianskej ulici, reštaurácia na Staničnej ulici, objekt Autoservisu na Viničnej ulici i rodinný dom na Sládkovičovej ulici. Celková účtovná hodnota nehnuteľného majetku mesta Zlaté Moravce bola ku koncu minulého roka 23.297.371,68 eura. Z toho hodnota stavieb predstavuje 20.937.037,92 eura a hodnota pozemkov 2.360.333,76 eura. Suma, ktorú by mesto mohlo získať predajom nepotrebného majetku, bude známa až po vypracovaní znaleckých posudkov.

moravce24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM