Peter Klimant Samospráva

Radnica pripomína občanom: Na TOTO miesto odovzdávajte nebezpečné odpady!

Máte doma nebezpečné odpady, ktorých sa chcete zbaviť? Ak áno, čítajte pozorne. Radnica vydala pripomienku, kde sa jasne dozviete, kde a kedy máte takýto odpad odovzdať.

Ilustračný obrázok k článku Radnica pripomína občanom: Na TOTO miesto odovzdávajte nebezpečné odpady!
Zdroj: TASR

„Pripomíname občanom mesta Zlaté Moravce, že v zmysle Zákona o odpadoch č.223/2001 Z.z., sú povinní odovzdávať nebezpečné odpady iba na miesta na to určené, ktoré spĺňajú ekologické požiadavky na zber a nakladanie s nebezpečnými odpadmi,“ znie pripomienka, ktorú adresovala radnica Zlatomoravčanom prostredníctvom svojho webu.

Toto vyjadrenie mesta sa týka odpadov akým sú napríklad olovené autobatérie, niklovo-kadmiové akumulátory, monočlánky, obaly obsahujúce nebezpečné látky /od olejov, riedidiel, farieb, chemikálií a podobne. Občania môžu taktiež odovzdať elektroodpad. „Sem patrí všetko, čo funguje na báze elektrického prúdu zo siete alebo batérií, bez ohľadu na to, či sa jedná o silno prúd, slaboprúd alebo časti elektrických zariadení,“ vysvetľuje mesto.

Uvedené druhy odpadov môžu občania bezplatne odovzdať každý deň v čase od od 7:00 do 15:00 hodiny v areáli firmy Waste Recycling, ktorá pre mesto plní funkciu zberného dvora pre nebezpečné a iné odpady. Tento zberný dvor sa nachádza na konci Zelenej ulici.

„Občan dostane potvrdenie o odovzdaní odpadu. Ak takéto potvrdenie nepotrebuje, môže odpady odovzdať pod prístrešok v areáli firmy. Odpady do zberného dvora môžu odovzdávať iba občania mesta Zlaté Moravce. Netýka sa to firiem. Tieto môžu odovzdávať odpad iba na základe platnej zmluvy,“ dodáva mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM