Správy

Radnica pripomína: Nezabudnite na dane, priznanie môžete podať aj elektronicky

Január sa spája aj s každoročnými povinnosťami. Medzi ne patria aj dane z nehnuteľnosti.

Ilustračný obrázok k článku Radnica pripomína: Nezabudnite na dane, priznanie môžete podať aj elektronicky
Zdroj: TASR

Blíži sa lehota na podanie priznania k dani z nehnuteľnosti. Aj počas pandémie platí hraničný termín 31. januára 2021. Nakoľko tento deň pripadaná na nedeľu, daňové priznanie môžete podať ešte aj 1. februára.

„Daňové priznanie k dani z nehnuteľností musia podať daňovníci, ktorí v roku 2020 predali, kúpili, darovali, dedili nehnuteľnosť, bolo im vydané stavebné povolenie či kolaudačné rozhodnutie, alebo došlo k zmenám (prístavba, nadstavba, zmena účelu užívania stavby…)," informuje mesto Zlaté Moravce.

Ako podať priznanie k dani z nehnuteľností na rok 2021? Mesto zverejnilo prehľadný návod. „Vypíšte predpísané tlačivo (tlačivo je rovnaké pre fyzické a právnické osoby a okrem dani z nehnuteľnosti je určené aj pre daň za psa, predajné automaty a nevýherné hracie prístroje), daňovník si vyberie len tú prílohu, ktorá sa ho týka, nie je potrebné tlačiť a vypísať všetky prílohy," píše na svojom webe radnica.

Zabudnúť by ste nemali ani na telefonický alebo emailový kontakt. Iba tak vás môžu informovať, ak by bolo potrebné doplniť alebo upresniť nejaké údaje.

„K priznaniu odporúčame priložiť dokumenty, ktoré potvrdzujú uvedené skutočnosti (napr. kópia rozhodnutia o povolení vkladu do katastra nehnuteľností, stavebné povolenie, rozhodnutie o dedičstve …)," upozorňuje mesto Zlaté Moravce.

Riadne vyplnené a podpísané tlačivo spolu s prílohami musíte doručiť mestskému úradu.

Mestský úrad vrátane podateľne je z dôvodu preventívnych opatrení až do odvolania pre verejnosť zatvorený. Priznanie tak môžete doručiť: poštou, e-mailom (podpísané a naskenované), elektronicky cez portál Slovensko.sk, v pracovných dňoch vhodiť do schránky umiestnenej vo vestibule úradu na Hviezdoslavovej 183 v Zlatých Moravciach (Daňový úrad), ktorú mesto dočasne zriadilo na doručovanie všetkých písomností k daniam a poplatku za komunálny odpad.

Ďalšie dôležité informácie nájdete na webe mesta po kliknutí SEM!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM