Veronika Kalinová Rôzne

Psíčkari v Moravciach? V meste je vyše 1000 psov, aké plemená sú najobľúbenejšie?

Pes je údajne najlepším priateľom človeka a lásku vie skutočne opätovať úprimne a nezištne. Štvornohých kamarátov milujú aj Zlatomoravčania.

Ilustračný obrázok k článku Psíčkari v Moravciach? V meste je vyše 1000 psov, aké plemená sú najobľúbenejšie?
Zdroj: Dnes24.sk

Na lásku Zlatomoravčanov ku psíkom poukazujú aj čísla mestskej evidencie. V meste je ich aktuálne chovaných až 1080 psov. „Tento počet sa počas roka mení, nakoľko dochádza k prihlasovaniu a odhlasovaniu psov, najmä z dôvodu úhynu, nadobudnutia či presťahovania psov,“ povedala Mária Vozárová, právnička Mestského úradu.

Tieto plemená máme najradšej

Medzi najobľúbenejšie plemená, ktoré sa v meste Zlaté Moravce chovajú, patria rasy ako nemecký ovčiak, yorkshirský terriér, labrador retriever, jazvečík a kokeršpaniel. Tieto rasy v našom meste prevládajú, avšak najväčšiu skupinu evidovaných psov tvoria kríženci, ktorých je v meste najviac.

Chovateľov čaká daňová povinnosť

Príchodom nového roka vzniká Zlatomoravčanom, ktorí majú doma takéhoto chlpatého maznáčika, povinnosť zaplatiť daň za psa. Ceny na celý rok sa pohybujú v nasledovných reláciách: Ročná sadzba dane za jedného psa je 35 eur. Daň za psa chovaného pri rodinnom dome je znížená, suma je 6 eur za rok. Ročná sadzba dane za psa chovaného v chovnom priestore, ktorý vlastní právnická osoba alebo podnikateľ je 25 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM