Peter Klimant Šport

Prvý ročník zlatomoraveckého Maňana Cupu je už minulosťou: Ako to celé dopadlo?

Fanúšikovia športu si v Moravciach prišli na svoje. V našom meste sa totiž konala zaujímavá športová novinka - hokejbalový turnaj Summer Mnaňana Cup. Kto sa stal kráľom prvého ročníka?

Ilustračný obrázok k článku Prvý ročník zlatomoraveckého Maňana Cupu je už minulosťou: Ako to celé dopadlo?
Zdroj: Dnes24.sk

Zlaté Moravce majú za sebou zaujímavú športovú akciu. Počas víkendu sa na zimnom štadióne odohral 1.ročník hokejbalového turnaja Summer MAŇANA Cup. Zabojovať o prvé miesto prišlo šesť mančaftov z Moraviec a okolia – Penguins,Torpéda, Stallions, Wings, Makla makak, Las Vegas Warriors. Prevažne veľkú časť teamov tvorili aktívni hokejbalisti, a hokejisti. Turnaj bol rozdelený do dvoch skupín, kde každú skupinu tvorili 3 mužstvá.

„Už od začiatku samotného turnaja bolo vidieť, že turnaj bude mať vysokú hernú úroveň. Odohrali sa kvalitné zápasy a bolo badať u každého veľkú chuť po víťazstve,“ povedal organizátor turnaja Tomáš Segíň.

V základných skupinách sa odohralo 6 zápasov počas, ktorých sa kryštalizovalo poradie v skupinách. Do play-off postupovali prví dvaja zo skupín. Po semifinálových súbojoch bolo jasné, ktoré mužstvá budú hrať o najvyššie umiestnenie na turnaji. O 3 miesto si sily zmerali teamy Penguins verzus Makla, kde hosťujúcemu tímu na zisk bronzovej trofeje stačilo streliť len jeden gól. Vo finále sa stretli tímy Torpéda verzus Wings, kde po kvalitnom finálovom stretnutí sa tešili hráči Torpéd.

„Môžem už len konštatovať, že 1.ročník SUMMER MAŇANA CAPU naplnil moje očakávania, a herná kvalita bola na vysokej úrovni. Pre mňa je dôležité, že sa všetci, či už hráči alebo diváci, počas tohto turnaja bavili! Rád by som sa poďakoval týmto spôsobom všetkým zúčastneným hráčom všetkých teamov za predvedenú a férovú hru. Ďakujem všetkým fanúšikom, rodinám a známym hráčov za podporu a tým vytvorenie skvelej atmosféry," vyjadril svoju spokojnosť a vďaku organizátor Tomáš Segíň.

Spestrením hokejbalového turnaja boli aj súťaže zručností, ktorých sa zúčastnili vybraní hráči teamov. Súťaž v samostatných nájazdoch vyhral hráč Denis Ševce (Wings) a v streľbe na terč Mário Pitlanič (Wings).

Celkové poradie :

  • 1. Torpéda
  • 2. Wings
  • 3.-Makla Makak
  • 4. Penguins
  • 5. Las Vegas Warriors
  • 6. Stallions

Čítajte tiež:

Je dobojované: Zlatomoravecká hokejbalová liga pozná svojho víťaza

Foto: Ivana Šramková

Hokejbalisti sa poriadne zapotili: V Moravciach sa konal Summer MAŇANA Cup
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM