Kristína Striešková Futbal

Prvý prípravný zápas FC VION

Futbalisti FC VIOn si po dvojtýždňovej prestávke opäť obuli kopačky. Prvý tréning si priam vychutnali. Do budúcej sezóny nastupujú v mierne pozmenenom zložení. Radi by nadviazali na úspechy predošlej sezóny. Hráči i tréner sa netaja vysokými ambíciam

Medzi hráčmi sa vynímal hlavne exotický obranca Darren Dicks z Juhoafrickej republiky, ktorého funkcionárom ViOnu odporučil slovenský kormidelník Jozef Vukušič momentálne pôsobiaci v miestnom klube FC Kapské Mesto.

„Z minulosezónneho kádra odišli Žilák a Kuráň, ktorým sa skončilo hosťovanie, na odchode je Tomášek a Zemanoviča sme preradili do B-mužstva,“ informoval TASR športový riaditeľ ViOnU Milan Galaba. Okrem Dicksa sa na pondelňajšom tréningu hlásili trénerovi Jurajovi Jarábkovi ďalší traja noví hráči, ktorí sú na skúške – obranca Richard Hulák z Pezinka a útočníci Tomáš Varhaník (Púchov) s jeho oddielovým kolegom z tímu „gumárov“ Lukášom Bogiňom.

„Do prípravy sa ešte zapoja traja-štyria dorastenci a plánujeme určite posilniť mužstvo, uvidíme, čo ponúkne trh,“ dodal Galaba. Zranenia sa hráčom ViOnu vyhýbali, do prípravy sa zapojil už aj v závere minulej sezóny maródujúci Milan Pavlovič. V nej bojoval ViOn do posledného kola o miestenku v predkole Európskej ligy, nakoniec obsadil solídnu 6. priečku. „Ťažko teraz hovoriť o ambíciách pred novou sezónou, veď ešte zostáva vyše mesiac do jej štartu. Dôležité je, aby chlapci absolvovali v zdraví letnú prípravu a boli v dobrej športovej forme v ten správny čas,“ dodal Galaba.

Futbalisti ViOnu odohrajú v lete šesť prípravných zápasov, všetky na svojom štadióne. Generálkou na nový ročník Corgoň ligy, ktorý odštartujú 16. júla doma proti Ružomberku, bude súboj so Sigmou Olomouc (7. júla).

Program prípravných zápasov ViOn Zlaté Moravce počas letnej prípravy na CL 2011/2012:
18. júna: FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava
22. júna: FC ViOn Zlaté Moravce – MŠK Rimavská Sobota
25. júna: FC ViOn Zlaté Moravce – Siófok
29. júna: FC ViOn Zlaté Moravce – ŽP Šport Podbrezová
2. júla: FC ViOn Zlaté Moravce – FC Baník Ostrava
9. júla: FC ViOn Zlaté Moravce – SK Sigma Olomouc

Zdroj: TASR

Prvý prípravný zápas FC VION
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM