Kultúra

Prvý letný víkend: Ako ho stráviť v Zlatých Moravciach a blízkom okolí?

Leto začalo. S ním prichádza i mnoho zaujímavých možností, ako sa počas víkendu príjemne zabaviť v Zlatých Moravciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Prvý letný víkend: Ako ho stráviť v Zlatých Moravciach a blízkom okolí?
Zdroj: TASR

Kino Tekov

23. a 24. jún, Kino Tekov, Zlaté Moravce

Filmoví fanúšikovia si cez víkend prídu v kine Tekov opäť na svoje. Tešiť sa môžeme na filmové lahôdky – Jurský svet – Zánik ríše a Pat a Mat znovu v akcii.

Okolo Veľkého Inovca

23. jún o 9:00 hod, Park Janka Kráľa, Zlaté Moravce

Jubilejný desiaty ročník cyklistického podujatia Okolo Veľkého Inovca sa bude konať v sobotu 23. júna 2018. Prezentácia účastníkov bude prebiehať od ôsmej hodiny do 8:45 hod. na nádvorí parku Janka Kráľa v Moravciach. Štart jazdy je na pláne o deviatej hodine doobeda. Stretnutie v cieli je naplánované o 16.00 hodine v mestskom parku na amfiteátri, kde podľa organizátorov každý účastník dostane diplom.

Jánska vatra

23. jún 19:00 hod, amfiteáter, Hostie

Pokiaľ ste milovníkom našich starých tradícii, toto nepremeškajte. V dedinke Hostie sa bude v sobotu zapaľovať tradičná Jánska vatra. Pripravený je i kultúrny program.

Detský folklórny festival

23. jún o 15:00 hod, kultúrny dom, Chyzerovce

Jeden z prvých folklórnych festivalov nášho regiónu je už takmer tu. Občianske združenie Zlatňanka v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu organizuje v sobotu 23. júna 2018 druhý ročník Detských folklórnych slávností. Táto folklórna udalosť sa uskutoční v areáli kultúrneho domu v Chyzerovciach. Začína sa o 15:00 hodine. Diváci sa môžu tešiť na vystúpenie hneď niekoľkých detských folklórnych súborov

Folklórny festival Hostie

24. jún o 14:30 hod, amfiteáter Hostie

Jeden z najznámejších festivalov z nášho okresu štartuje už čoskoro. Reč je o Folklórnom festivale Hostie, na ktorom sa každoročne predstavujú tie najznámejšie folklórne zoskupenia z celého nášho okolia. Konať sa bude v nedeľu 24. júna na amfiteátri v dedinke Hostie. Na podujatí vystúpi celkovo osem folklórnych skupín, medzi ktorými nebude chýbať ani domáce folklórne zoskupenie Vrštek. Vstupné je symbolické jedno euro, pre deti je zdarma. Začiatok vystúpení je naplánovaný na 14:30 hodinu. Organizátorom festivalu je obecný úrad obce Hostie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM