Adriana Blahová Futbal

Prvý futbalový tím dievčat: Budúce reprezentantky?!

V histórii PFA a FC ViOn sa vôbec prvýkrát vytvoril čisto dievčenský futbalový tím. Na prvom tréningu naháňali hráčky s vrkočmi v kopačkách loptu na ihrisku. Na jar budúceho roku začnú hrávať súťaž.

Dievčatá budú trénovať dvakrát do mesiaca pod vedením Jozefa Novotu. Tím prilákal hráčky nielen z Moraviec, ale aj z okolia. Do družstva sa môžu dievčatá stále prihlásiť. Niektoré z hráčok majú už skúsenosti s futbalom, iné nie. „Niektoré dievčatá majú základy futbalu už za sebou, ale nie je to podmienkou, pretože talenty vyrastajú tu v okolí, aj na dedinách. Treba ich len objaviť, o čom svedčí aj Požitavská futbalová akadémia a úspech našich chlapcov. Mnohí z nich sa dostali do reprezentácie,“ tvrdí Dušan Husár, riaditeľ PFA.

„Našim cieľom do budúcna je, aby dievčatá pravidelne hrávali organizovanú súťaž vo futbale. Chceme, aby bol o päť rokov ženský futbal pevnou súčasťou PFA a aby sa tieto dievčatá uplatnili aj v reprezentácii. Je to dlhodobý cieľ. Prvé výraznejšie výsledky predpokladáme o päť až šesť rokov,“ prezradil riaditeľ PFA.

Prvý futbalový tím dievčat: Budúce reprezentantky?!
1
Galéria
futbalovy tim dievcat
39
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM