Kultúra

Prvý decembrový víkend klope na dvere: Aké zaujímavé podujatia prinesie?

Posledný mesiac tohto roku začína už cez víkend. Aké budú prvé dva dni decembra v Zlatých Moravciach a okolí? Pozrite si náš výber kultúrnych pozvánok.

Ilustračný obrázok k článku Prvý decembrový víkend klope na dvere: Aké zaujímavé podujatia prinesie?
Zdroj: Dnes24.sk

Tradičné ochotnícke divadlo

Od 30. novembra do 2. decembra 2018, KD Čierne Kľačany

V dedinke Čierne Kľačany sa v dňoch od 30. novembra do 2. decembra 2018 uskutoční podujatie pod názvom Tradičné ochotnícke divadlo. Ide o prezentačné a vzdelávacie stretnutie ochotníkov. Konať sa bude v miestnom kultúrnom dome. Na podujatí uvidíme viaceré zaujímavé divadelné inscenácie, po ktorých budú nasledovať odborné diskusie s tvorcami a účastníkmi vzdelávania, rozhovory na témy ochotníckeho divadla, výberu predlohy a dramatizácie. Program si pozrite TU.

Kino Tekov

1. a 2. decembra, Kino Tekov, Zlaté Moravce

Filmoví fanúšikovia si cez víkend prídu v kine Tekov opäť na svoje. Tešiť sa môžeme na filmové lahôdky – Čertovské Pero, Bohemian Rhapsody a Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny.

Machulinská dvadsiatka

1. december, Machulince

V sobotu 1. decembra si pretekári zmerajú svoje sily v 20-kilometrovom preteku po ceste do Jedľových Kostolian a späť. Štartovať sa bude presne o 13:00 hodine v hlavných kategóriách, ktoré tvoria muži a ženy. Súčasťou tohto dňa bude aj pečenie koláčov. Organizátori chcú dosiahnuť vyšší počet koláčov ako obyvateľov Machuliniec. Koláče môžu nosiť na pretek samotní návštevníci. "Upečené koláče prineste 1.12.v sobotu od 11:00 – 14:00 hod. do stánku počas " Machulinskej dvadsiatky, " informujú organizátori.

Korčuľovanie na ľade

1. a 2. decembra, zimný štadión Zlaté Moravce

I tento víkend má verejnosť možnosť využiť ľadovú plochu na zimnom štadióne v Zlatých Moravciach. V sobotu verejnosť korčuľuje od 13:15 do 15:15 a v nedeľu od 14:00 do 16:15.

Vianočné trhy

1. december, zámok Topoľčianky

Aj tento rok budeme môcť načerpať pravú atmosféru Vianoc na populárnych vianočných trhoch v neďalekých Topoľčiankach. Konať sa budú v sobotu 1. decembra v čase od 13:00 do 19:00 hodiny na zámku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM