Veronika Kalinová Rôzne

Prvé bábätko Nového roka: Natália prišla na svet osem hodín po polnoci!

Malá Natália zo Zlatých Moraviec sa narodila v nitrianskej nemocnici osem hodín a dvadsať minút po polnoci. Zrejme sa tak stala prvým dieťaťom zo Zlatomoravského okresu narodeným v roku 2014.

Keďže v mestskej nemocnici v Zlatých Moravciach nie je gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, Zlatomoravčanky najčastejšie chodia rodiť do nitrianskej nemocnice. Zisťovali sme, ktorá mamička zo Zlatomoravského okresu priniesla na svet prvé bábätko v tomto roku v nitrianskej fakultnej nemocnici.

Prvým dieťaťom zo Zlatých Moraviec narodeným v najbližšej nitrianskej nemocnici v roku 2014 sa stala malá Natália. Na prvého novorodenca v tomto roku si rodičia z Moraviec počkali až takmer do pol deviatej.

Malá Natália mala pri narodení 50 centimetrov a vážila 3500 gramov. Na svet prišla presne o ôsmej hodine a dvadsiatej minúte v stredu 1. januára 2014. Prvým dieťaťom narodeným v nitrianskej fakultnej nemocnici sa stal malý Miško z Nitry. Ten sa šťastným rodičom narodil o štvrť na päť ráno.

Prvé slovenské dieťa roku 2014 sa narodilo v košickej Fakultnej nemocnici L. Pasteura len minútu po polnoci. Dorotka Zlacká po narodení vážila 3400 gramov a merala 51 centimetrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM