Veronika Kalinová Samospráva

Prokuratúra nariadila, aby voči Záhradníckym službám boli vedené až štyri trestné stíhania!

Primátor Peter Lednár na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva oznámil, že prokuratúra rozhodla o vedení štyroch trestných stíhaní voči mestskému podniku Záhradnícke služby. Okresná prokuratúra už začala v tejto veci konať.

Ilustračný obrázok k článku Prokuratúra nariadila, aby voči Záhradníckym službám boli vedené až štyri trestné stíhania!
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie mesta už mnohokrát upozorňovalo na podľa jeho slov katastrofálne hospodárenie mestského podniku Záhradnícke služby. Z tohto dôvodu aj viackrát predložilo návrh na zrušenie uvedeného podniku. Záhradnícke služby sa však do dnešného dňa nepodarilo zrušiť. Vedenie mesta Zlaté Moravce podalo ešte v marci na podnik trestné oznámenie. V decembri prokurátor rozhodol o tom, že vo veci budú začaté 4 trestné stíhania.

„Ako som už aj na finančnej komisii povedal, mestu bolo doručené uznesenie prokurátora, ktorý začal konať v súvislosti s hospodárením Záhradníckych služieb,“ povedal primátor Peter Lednár.

Všetkých poslancov aj verejnosť primátor oboznámil s obsahom jednotlivých trestných stíhaní. „Ide o tieto štyri: Prevzatie pôžičky vo výške 17-tisíc eur v rozpore so zákonom o rozpočtových pravidlách verejnej správy, účtovanie záväzkov v rozpore s pravidlami účtovania, neodvádzanie poistného za organizáciu a za zamestnávateľov sociálnej poisťovni a zdravotným poisťovniam, neodvádzanie dane z pridanej hodnoty, dane zo závislej činnosti a dane z motorových vozidiel,“ uviedol Lednár.

Riaditeľ mestského podniku Záhradnícke služby sa k tejto téme vyjadril: „Ja to odmietam! Keď prídu z okresnej prokuratúry, ja im poviem, všetko, čo o tomto meste viem a viem toho veľa!"

Právnička mestského úradu Mária Vozárová oboznámila verejnosť, že riaditeľ Tomajka podľa jej slov neplatil DPH od roku 2008, dodávateľom za truhly neplatil od roku 2005. „Mohla by som takto pokračovať ešte ďalších päť minút. Čísla sú čísla a tie nepustia. Bohužiaľ, tie peniaze nešli tam, kam mali,“ dodala M. Vozárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM